Nástupca OnePlus 6 by sa mal dostať do predaja koncom októbra.

Model OnePlus 6T sa mal pôvodne predstaviť už 17. októbra a prakticky všetky dôležité informácie o novinke už poznáme, napríklad aj z renderov. Spoločnosť OnePlus pre TechRadar potvrdila, že predstavenie novinky sa presúva až na 30. októbra.

Z podstatných vylepšení a zmien vyberáme – snímač odtlačkov prstov v displeji, odstránenie 3,5 mm jacku a kapacita batérie (oproti OnePlus 6) narastie o 10 %. 

OnePlus 6T bude mať veľa spoločného s Oppo R17, pretože obe spoločnosti sú prakticky súčasťou toho istého konzorcia. Smartfón dostane OpticAmoled displej s uhlopriečkou 6,41-palca a výrezom v tvare kvapky. Na zadnej strane zariadenia bude umiestnená duálna kamera s LED bleskom.

Vnútorné parametre oproti OnePlus 6 sa nijako zásadne nezmenia. Použije sa čipset Snapdragon 845, ktorý bude dopĺňať 6 alebo 8 GB pamäte RAM. Na výber budú dve prevedenia zadnej steny a to sklenená a kovová. Domnievame sa, že ani pri 6T sa nedočkáme bezdrôtového nabíjania.

Pete Lau, CEO spoločnosti, sa k bezdrôtovému nabíjaniu dávnejšie vyjadril, že používatelia ho nepotrebujú a ich rýchla nabíjacia technológia je plne postačujúca. Rovnako sa asi v najbližšej dobe nedočkáme ani oficiálnej certifikácie IP, ktorá vyjadruje odolnosť voči vode a prachu.

Aktuálna generácia a rovnako aj pripravovaná, sú aj napriek tomu najodolnejšie voči vode a prachu v celej histórii OnePlus produktov. Podľa slov Laua, iba obyčajná IP certifikácia by navýšila cenu o cca 30 dolárov. To by iba znamenalo ďalšie navyšovanie ceny. Už teraz sa očakáva štartovacia cena na úrovni 550 €, kvôli pomerne drahej čítačke odtlačkov prstov v displeji.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

OnePlus 6T sa predstaví už 17. októbra. Oficiálne video potvrdilo čítačku odtlačkov prstov v displeji (doplnené)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.