Október bude bohatý na novinky a k veľkému počtu výrobcov sa pridáva aj OnePlus.

Doplnené 4. 10. 2018: Pozrite si oficiálne video, ktoré vás prevedie od pyramíd, až k objavovaniu nového.

Vďaka najnovšiemu videu od OnePlus sa dajú odhaliť dve veľké zmeny oproti predchodcovi OnePlus 6. Predovšetkým je vidieť, že naozaj spoločnosť už nepočíta s audio vstupom pre 3,5 mm audio jack a „odomykacie video naprieč históriou“ prezentuje predovšetkým čítačku odtlačkov prstov, ktorá by sa už pri OP 6T mala dostať do základnej výbavy.

Na spodnej hrane v mieste, kde sa pôvodne nachádzal 3,5 mm audio vstup sa objavila druhá mriežka. Pravdepodobne pôjde iba o dizajnový prvok. Nepredpokladáme, že by mala novinka od OnePlus dva reproduktory v spodnej časti.

Pôvodný článok 2. 10. 2018: Čínska spoločnosť by mala nástupcu OnePlus 6 predstaviť za dva týždne. Vďaka Rolandovi Quandtovi sa na model OnePlus 6T môžeme pozrieť už teraz v predstihu a zo všetkých strán. Model 6T príde so 6,41-palcovým displejom s výrezom v tvare kvapky, v ktorom sa bude nachádzať predný fotoaparát.

Na zadnej strane zariadenia sa bude nachádzať duálna zostava fotoaparátov. Tie budú usporiadané vertikálne, rovnako ako v prípade modelu 6. Zadná stena je už vyobrazená bez čítačky odtlačkov prstov, čo nám dáva celkom slušnú nádej na to, že bude umiestnená pod OpticAmoled displejom.

OnePlus 6T ponúka nový pohľad na smartfóny s výrezom v displeji a rovnako ako v minulosti, môžeme aj tentokrát vidieť podobnosť so zariadeniami Oppo (R17). Je to hlavne z dôvodu, že Oppo a OnePlus spolu zdieľajú výskumné, vývojové a výrobné zdroje.

Konštrukcia OnePlus 6T nie je vôbec neznáme, pretože už nejaký čas sa pripravovaná novinka teší značnému záujmu únikov. Rendery naznačujú, že na začiatok by mali byť dostupné minimálne dve farebné možnosti – Mirror Black so sklenenou zadnou stenou a Midnight Black s kovovým chrbtom.

Dlhší čas sa od smartfónov OnePlus očakáva aj bezdrôtové nabíjanie. Model s kovovým zadným panelom pritom vôbec neponúka príliš optimistické vyhliadky na použitie tejto technológie.

Nedávno sme sa stretli aj s informáciami o odstránení 3,5 mm audio vstupu. Zatiaľ nevieme, či bude adaptér zahrnutý aj v balení. Vďaka včerajším únikom sa dá predpokladať, že OnePlus zvolí rovnakú stratégiu, ako aj Apple pri iPhonoch XS.

Cenník Príslušenstva:

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Október bude bohatý na novinky. Čo chystajú LG, Nokia, Honor, Huawei, Google, Samsung a Razer?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.