Vyplynulo z rozhovoru medzi CEO spoločnosti OnePlus a CNET.

Čínska spoločnosť bola od začiatku pôsobenia na trhu, zameraná na vysokú výbavu svojich zariadení, pričom sa snažila cenu tlačiť čo najnižšie. Za to obdobie sme si zvykli na určité kompromisy, ktoré si vie spoločnosť celkom slušne obhájiť. Dlhé roky sa OnePlus snaží vyhýbať aj bezdrôtovému nabíjaniu.

Myslíme si, že nemôžeme vo všeobecnosti tvrdiť, že OnePlus nikdy nepoužije vo svojich zariadeniach bezdrôtové nabíjanie. Technológia nabíjania od OnePlus, je jednou z najlepších na trhu, o čom sme sa presvedčili aj v našich recenziách. Pre upresnenie, spoločnosť OnePlus premenovala nabíjaciu technológiu Dash Charge na Warp Charge. Pete Lau ďalej vysvetlil, že bezdrôtové nabíjanie je v aktuálnej forme príliš pomalé a oproti Warp Charge výrazne zaostáva.

Telefón OnePlus 5G z výstavy MWC 2019. Zdroj: CNET

OnePlus aktívne pracuje na zrýchlení technológie bezdrôtového nabíjania, ktorá by v konečnom dôsledku bola pre spotrebiteľa skutočným prínosom a nie iba nejakou alternatívouSúčasnou výzvou je zistiť, ako rýchlo a efektívne nabíjať bez toho, aby zariadenia vyvíjali nadmerné množstvo tepla. Na otázku, či novo ohlásený štandard Qualcomm Quick Wireless Charge bude v budúcnosti integrovaný v zariadeniach OnePlus, Lau odmietol odpovedať.

Na veľtrhu MWC 2019 v Barcelone, spoločnosť OnePlus predstavila prototyp svojho 5G smartfónu s vysokým pomerom strán 21:9. Aspoň, že spoločnosť Sony nie je v tom sama. V prípade 5G zariadenia nešlo konkrétne o model OnePlus 7. CEO OnePlus odmietol poskytovať bližšie informácie o OnePlus 7.

Čínska spoločnosť zvyčajne predstavuje svoje vlajkové lode v rozmedzí mája až júna, takže môžeme očakávať, že aj tento rok v lete spoznáme ďalší model OnePlus 7.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 oficiálne: Prvý smartfón s 21:9 displejom je tu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.