Aktuálne predstavený model môžeme označiť ako najvýraznejšie vylepšený model radu T.

OnePlus 7T je vybavený trojicou fotoaparátov, 90Hz obrazovkou a čipovou sadou Snapdragon 855+. V celkovom meradle však ide o výraznejšie vylepšenie oproti klasickému radu OnePlus 7, ako iba o hrubý nárast výkonu. Model 7T sa môže pochváliť vylepšeniami fotoaparátu a displeja a samozrejme aj výkonnejším čipom od Qualcommu – Snapdragonom 855+ s podporou 30 W rýchleho nabíjania.

Hneď na začiatok sa pozrime na nový fotoaparát, pretože ide o najväčšiu aktualizáciu, ktorú môžeme vidieť na včera predstavenej novinke. Fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx používa rovnaký senzor ako predchodca (Sony IMX586), ale teraz využíva clonu na úrovni f/1.6, namiesto f/1.7, ktorá je použitá pri modeli OnePlus 7 Pro. Nový 12 Mpx teleobjektív ponúka 2× optické priblíženie, pričom chýba optická stabilizácia OIS. 

Tretia ultraširokouhlá kamera s rozlíšením 16 Mpx ponúka záber 117°, rovnako ako model Pro. OnePlus 7T sa môže pochváliť aj režimom Nightscape, ale v novinke boli pridané aj dve vylepšenia, ktoré sa týkajú režimu makro na snímanie zo vzdialenosti 2,5 cm a superspomaleného režimu nahrávania videa pri 960 fps / 720p.

6,55-palcový Fluid AMOLED displej s rozlíšením 1080p a pomerom strán 20:9 pracuje na frekvencii 90 Hz. Výrez v displeji je už pri novinke menší, pričom je v ňom ukrytá selfie kamera so zhodným 16 Mpx rozlíšením ako pri predchádzajúcej generácii. Displej okrem plynulej animácie ponúka aj HDR10+, takže si môžete vychutnať vysoký dynamický rozsah zobrazovaného obsahu.

Displej disponuje špičkovým jasom na úrovni 1000 nitov a prevyšuje tak aj model 7 Pro, ktorý ma jas displeja nastavený na 800 nitov. 7T tiež má vo svojej výbave aj nový haptický ovládač pre silnejšie a prirodzenejšie vibrácie.

Zaujímavosťou je aj označenie nabíjania, pri ktorom sa takisto nachádza písmeno T. Nabíjanie s označením Warp Charge 30T je o 23% rýchlejšie ako pri predchádzajúcej generácii Warp Charge 30 W. Aj keď je maximálny výkon nabíjania rovnaký (30 W), optimalizovaná krivka nabíjania docieli, že batéria s kapacitou 3 800 mAh môže byť nabitá na 70% už za pol hodiny. Stále však nie je k dispozícii žiadne bezdrôtové nabíjanie.

Zadná strana smartfónu je vyrobená z matného 3D skla Corning Gorilla vo farebnom prevedení Glacier Blue and Frosted Silver. Sklo Gorilla Glass chrániace displej, je v prípade modelu 7T rovné, čo sa bude páčiť predovšetkým používateľom, ktorí nechcú smartfón so zahnutým displejom.

Podľa očakávania, pri novinke bola oproti predchodcovi použitá vylepšená čipová sada Snapdragon 855+, čo zvyšuje výkon predovšetkým pri GPU. Smartfón bude k dispozícii v základnej verzii s 8 GB RAM a ďalej bude na výber zo 128 alebo 256 GB UFS 3.0 úložiska.

OnePlus 7T je jedným z prvých smartfónov, ktorý bude v predaji s predinštalovaným Androidom 10. Predaj bude spustený už 28. septembrom v Indii. Cena za 128 GB variant je stanovená na 38 000 rupií (prepočet 490 €) a 40 000 rupií za 256 GB variant (prepočet 515 €).

Predaj pre ostatné regióny sveta by mal byť spustený už 18. októbra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

OnePlus 7 Pro oficiálne: Vylepšenia sú zásadné, cena privysoká

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.