Model 8T vraj ponúkne najlepší herný zážitok.

Nielen vďaka špičkovej výbave a Snapdragonu 865 ale špeciálnym nástrojom na hranie hier. Fortnite si zahráte na 90 fps.

Výrobca kladie dôraz na to, ako sa telefón drží v ruke a aký z neho máte pocit. Je len 8,4 mm hrubý. Dostupný bude vo farbách Aquamarine Green a Lunar Silver. Jeden z dôležitých parametrov je práve hmotnosť. V tomto prípade je to 188 gramov.

To sa pri 4500 mAh batérii dá dosiahnuť. Mala by vydržať deň prevádzky. To v praxi nebude problém, keďže je tu WarpCharge s výkonom 65 W. Na 100 % ho nabijete za 40 minút. Výrobca hovorí o tom, že po 800 nabíjacích cykloch by ste stále mali mať dostupnú kapacitu 80 %.

A nebojte, napájací adaptér máte v balení, ako zaznelo na prezentácii. To bude asi reakcia na Apple, ktorý pri iPhone 12 nedáva adaptér. V balení je však stále napájací kábel.

Displej bude podporovať HDR10+ a má obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Spoločnosť DisplayMate ocenila tento displej hodnotením A+. Uvidíme sami, keď si telefón budeme môcť vyskúšať. Dobrá správa je, že displej zostal plochý. Fanúšikov nezahnutých displejov toto rozhodne poteší. K tomu ponúka 8192 stupňov zmeny jasu. Toto sme si vyskúšali na modeli OnePlus Nord a je to naozaj poznať. Jemnejšie nastavenie jasu sme inde nevideli

Systém používa OxygenOS 11. V tomto smere je zaujímavá funkcia Insight AOD – ukazovateľ ako veľmi telefón používame a to priamo na zamknutej obrazovke. Pekný nápad, možno zmení naše návyky. Na zamknutej obrazovke sa dajú používať BitMoji, to aj v závislosti na tom, čo práve robíte alebo aké má byť počasie. Zmena kreslených obrázkov by mohla zaujať, podobne ako efektné pozadia na pracovnú plochu, tzv. live wallpapers.

Telefón má 12 GB RAM, podporu Dolby Atmos a o 285 % zväčšenú chladiacu komoru. Fotoaparáty nejdú do vysokých Mpx. Hlavný má 48 Mpx, k tomu je tu makro objektív a ultraširoký s rozlíšením 16 Mpx.

Ceny v Európe:

  • 8 / 128 GB za 629 EUR
  • 12 / 256 GB za 719 EUR

Výrobca predstavil aj TWS slúchadlá OnePlus Buds Z odolné voči dažďu a potu. Za desať minút rýchleho nabíjania ich nabijete na 3 hodiny počúvania hudby. Cena je 49,99 USD.

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

6× najlepšie smartfóny do 550 EUR (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.