Séria OnePlus 9 je vybavená celkom novým fotoaparátom so systémom Hasselblad Camera for Mobile. 

Rovnako ako minulý rok, tak aj teraz sú novinky vybavené skvelými displejmi. Nechýba vysoká obnovovacia frekvencia a rýchle bezdrôtové nabíjanie, ktoré prekonáva konkurenčné riešenia káblového nabíjania. Séria OnePlus 9 predstavuje najväčší skok vpred v kvalite fotoaparátov spoločnosti OnePlus, ktorý sa dosiahol vďaka partnerstvu s legendárnym výrobcom profesionálnych fotoaparátov Hasselblad.

Nový vlajkový fotoaparát spoločnosti OnePlus, Hasselblad Camera for Mobile, prináša niekoľko inovácií vo fotografii smartfónov zameraných na nový štandard spoločnosti pre farebný výkon smartfónu – Natural Color Calibration with Hasselblad – a prémiový hardvér pre vylepšenú kvalitu obrazu. 

Séria OnePlus 9 tiež ponúka vysoký výkon s najnovšou mobilnou platformou Snapdragon 888, vynikajúcim displejom Fluid Display 2.0 a riešeniami rýchleho nabíjania, Warp Charge 65T a Warp Charge 50 Wireless.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 series

OnePlus 9 Pro, Zdroj: OnePlus

Fotoaparát Hasselblad v modeli OnePlus 9 Pro kombinuje najmodernejší hardvér s precíznou softvérovou kalibráciou, aby sa výrazne zlepšil výsledný zážitok. Farba je možno najdôležitejším faktorom, ktorý určuje kvalitu mobilnej fotografie. Na dosiahnutie tohto cieľa spoločnosti OnePlus a Hasselblad spoločne kalibrovali senzory OnePlus 9 a 9 Pro a vykonali množstvo laboratórnych testov s použitím vysokých štandardov farieb spoločnosti Hasselblad. 

Hlavný fotoaparát OnePlus 9 Pro má rozlíšenie 48 Mpx je vybavený senzorom IMX789 špeciálne navrhnutým spoločne s firmou Sony. Bezkonkurenčným je aj širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx, ktorý využíva snímač Sony IMX766. Revolučný je práve objektív Freeform Lens, ktorý využíva sériu kriviek na korekciu prichádzajúceho svetla, čím prináša skreslenie na okraji fotografií až okolo 1%. Ultraširokouhlý fotoaparát umožňuje snímať aj vysoko kvalitné makro fotografie so schopnosťou zaostrovať už zo 4 cm od objektu. Vo výbave ďalej nájdeme aj 8 Mpx teleobjektív s 3,3-násobným priblížením s OIS a 30× digitálnym zoomom. 

Hlavný fotoaparát dokáže videá natáčať pri 4K / 120 snímok za sekundu, čo dáva viac kreatívnych možností pri natáčaní videa a jeho následných úpravách. Nechýba ani ďalšie množstvo prelomových funkcií. Nový režim Hasselblad Pro ponúka presné a prirodzené farby pre solídny základ pre následné úpravy. Používateľské rozhranie bolo prepracované, aby používateľom na profesionálnej úrovni priniesol jedinečný vzhľad a dojem ako pri používaní zariadení Hasselblad. 

Displej

6,7-palcový Fluid Amoled displej 2.0 sa môže pochváliť novou generáciou pokročilej technológie LTPO, ktorá umožňuje displeju OnePlus 9 Pro automaticky upravovať obnovovaciu frekvenciu od 120 Hz až do 1 Hz, aby zodpovedala aktuálnemu používateľskému scenáru, čo má za následok výrazne nižšiu spotrebu energie. 

Technológia Hyper Touch poskytuje oveľa rýchlejšiu dobu odozvy pri hraní určitých hier tým. Zvyšuje rýchlosť synchronizácie medzi procesorom a displejom na 360 Hz, čo je až šesťkrát rýchlejšie ako predtým. Displej OnePlus 9 Pro získal hodnotenie A+ od DisplayMate a ponúka QHD+ rozlíšenie, maximálny jas až 1300 nitov, natívnu 10-bitovú farebnú hĺbku, materiál emitujúci E4, HDR10+, MEMC, automatické nastavenie teploty farieb, snímanie predného a zadného okolitého svetla a viac. 

Výkon

Vďaka čipsetu Snapdragon 888 je zabezpečený výkon hodný vlajkovej lode. OnePlus 9 Pro je dodávaný s LPDDR5 RAM a UFS 3.1 úložiskom. 

Warp Charge

Rýchle nabíjanie Warp Charge 65T poskytne dostatok energie na celý deň iba za 15 minút. Z 1 na 100 % sa smartfón so 4500 mAh batériou nabije iba za 29 minút. Warp Charge 50 Wireless je najrýchlejšia technológia bezdrôtového nabíjania OnePlus – a jedno z najrýchlejších riešení celkovo. Z 1 na 100% sa smartfón nabije za 43 minút. Je pritom jedno, čo smartfón položíte na nabíjačku horizontálne alebo vertikálne.

Napájací adaptér, ktorý je súčasťou balenia, je možné použiť aj na turbo nabíjanie zariadení iných značiek ako OnePlus vrátane notebookov, tabletov a ďalších až do 45 W pomocou USB PD alebo PPS. OnePlus 9 Pro sa dodáva v troch farbách inšpirovaných prírodou – Morning Mist, Pine Green a Stellar Black – a ponúka odolnosť voči vode a prachu IP68.

OnePlus 9

OnePlus 9 series

OnePlus 9, Zdroj: OnePlus

OnePlus 9 ponúka rovnako silný vlajkový zážitok ako OnePlus 9 Pro, so 120 Hz displejom, mobilnou platformou Snapdragon 888, pripojením 5G novej generácie, Warp Charge 65T a výkonnou kamerou Hasselblad for Mobile.

Fotoaparát

Fotoaparát Hasselblad na OnePlus 9 používa rovnaké pokročilé farebné štandardy ako OnePlus 9 Pro a prirodzenú farebnú kalibráciu Hasselblad. Systém trojitého fotoaparátu dáva používateľom možnosť snímať obrázky s tými najprirodzenejšími farbami na ľubovoľnom mobilnom zariadení a fotografovať na profesionálnej úrovni. OnePlus 9 používa rovnaký špičkový 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát ako OnePlus 9 Pro. 

Plochý 120 Hz Fluid displej

Plochý Fluid Amoled displej OnePlus 9 je vybavený 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Má uhlopriečku 6,55-palca a ponúka vysokú presnosť farieb s vylepšenou automatickou reguláciou jasu až do 1100 nitov. Nechýba podpora HDR+.

Warp Charge

Batéria OnePlus 9 s kapacitou 4 500 mAh využíva vylepšený dvojčlánkový dizajn, ktorý je schopný sa nabiť z 1–100% za 29 minút. Verzie OnePlus 9 pre Európu tiež podporujú bezdrôtové nabíjanie Qi až 15 W.

Dizajn

OnePlus 9 sa vyznačuje elegantným vzhľadom s odkazom dizajnu OnePlus. Zakrivený dizajn na zadnej strane a nízka hmotnosť zabezpečia pohodlné držanie a používanie. Novinka bude dostupná v troch farbách inšpirovaných prírodou – Winter Mist, Arctic Sky a Astral Black.

OxygenOS 11

OxygenOS 11 bol vytvorený v spolupráci s komunitou OnePlus. Prináša rýchlosť, plynulosť a prispôsobenie pre sériu OnePlus 9. Nová optimalizácia pamäte Turbo Boost 3.0 umožní mať na pozadí otvorených viac ako 25% viac aplikácií ako doteraz.  Zariadenia OnePlus sú postavené tak, aby podporovali zážitky s vysokou snímkovou frekvenciou pre najvyšší výkon a najnáročnejšie hry. 

Cena a dostupnosť

OnePlus 9 bude v predaji za 729 eur vo verzii 8/128 GB. Verzia 12/256 GB stojí 829 eur. Model OnePlus 9 Pro má v základnej verzii 8/128 GB cenu stanovenú na 929 eur. Vo verzii 12/256 GB sa bude predávať za 999 eur. OnePlus 9 Pro bude možné predobjednať na OnePlus.com s tým, že od 6. apríla budú novinky vo voľnom predaji a postupne u všetkých operátorov.

Zdroj: OnePlus

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.