Po predstavení čipsetu Snapdragon 888 niekoľko výrobcov potvrdilo jeho použitie vo svojich budúcoročných vlajkových lodiach.

OnePlus je jeden z týchto výrobcov a očakávame, že novinky série OnePlus 9 prídu už začiatkom budúceho roka. Stále sa však môžeme stretávať s novými informáciami o výbave jednotlivých modelov. Schéma OnePlus 9 Pro znázorňuje, že novinka bude vybavená dvoma skutočne veľkými senzormi fotoaparátov, ktoré sa budú nachádzať na zadnej strane zariadenia.

Vďaka tomu sa môžeme domnievať, že s vyšším počtom senzorov sa príliš nepočíta (maximálne s tromi). Nová séria OnePlus 9 bude obsahovať minimálne dva modely – OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro. Iné správy pritom naznačujú, že kamerový modul bude obsahovať okrem dvoch veľkých senzorov aj jeden malý. Je pritom možné, že pre jednotlivé modely série sa použije zostava fotoaparátov s rôznym počtom senzorov (OP9 2 senzory, OP9 Pro 3 senzory). 

Očakávame, že OnePlus 9 bude používať 6,55-palcový FullHD+ displej a OnePlus 9 Pro dostane do svojej výbavy 6,8-palcový displej s QHD+ rozlíšením. Všetky modely série budú vybavené čipsetom Snapdragon 888. OnePlus 9 bude podporovať aj 65W rýchle nabíjanie a 40W bezdrôtové nabíjanie. Model OnePlus 9 Pro bude navyše vybavený zvýšenou odolnosťou na úrovni IP68. 

Noviniek zo série OnePlus 9 by sme sa mali dočkať v marci budúceho roka.

OnePlus 9 series

Neoficiálny render OnePlus 9, Zdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Milióny Android aplikácií môžu obsahovať závažnú chybu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.