OnePlus Loop VR sú okuliare, ktoré nie sú v bežnom predaji.

Na propagáciu svojho telefónu OnePlus 3 ich však vyrobila spoločnosť OnePlus v spolupráci s firmou ANTVR. Výrobca ponúkal okuliare zadarmo, museli ste zaplatiť poplatok za poštovné. V našom prípade sme platili cca 8 eur.

Okuliare sú veľmi jednoduché, vyrobené z plastu. Majú popruhy a sklené šošovky, vďaka čomu je sledovanie obsahu pomerne dobré. Kritizujeme však ergonómiu, ktorá nie je úplne ideálna a okuliare sa nám počas dlhšieho používania nenosili dobre. Zlú ergonómiu má aj priestor pre nos a okuliare celkovo slabšie izolujú od okolia. Prepúšťajú svetlo.

Okuliare neobsahujú žiadne tlačidlo, čo výrazne komplikuje ich používanie. Musíte si totiž spustiť video alebo prezentáciu fotiek a až potom vložiť telefón do okuliarov. Vkladanie telefónu takisto nie je pohodlné, ale je praktickejšie ako v prípade niektorých konkurenčných okuliarov. Smartfón treba zasunúť do otvorenej časti.

OnePlus Loop VR využijete na sledovanie multimédií a obsahu pre platformu Google Cardboard. Tá funguje na všetkých okuliaroch pre VR. Nakoľko chýbajú akékoľvek ovládacie prvky, používanie je trochu nepohodlné. Riešením je kúpa diaľkového Bluetooth ovládača.

Hodnotenie:

+ Plastová konštrukcia, kvalitné šošovky
– Zlá ergonómia, chýbajúce tlačidlo

Cena: 8 €

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit