Cez víkend sa objavilo niekoľko informácií, ktoré naznačujú skoré predstavenie.

Spoločnosť OnePlus je pomerne mladá a doteraz sa takmer výhradne zameriavala na mobilné telefóny. Ešte počas minulého roka spoločnosť naznačila, že by mohla čoskoro vstúpiť aj na trh s televízormi. V tom čase sme prirodzene nepoznali presný dátum predstavenia TV od OnePlus, aj keď už vtedy sa očakával 2. polrok 2019. Kalendárny rok sa čoskoro „prehupne“ do 2. polroka, aj napriek tomu stále nepoznáme ani len približný dátum predstavenia.

Podľa slov generálneho riaditeľa Pete Laua bude TV od OnePlus zameraná na prémiových používateľov, rovnako ako ich smartfóny. Bude to inteligentná televízia, ktorá vytvorí prepojený ekosystém so súčasnými zariadeniami OnePlus. Rovnako ako zameranie na prémiových používateľov, aj cena bude prémiová.

Predpokladá, že televízor by nemal obsahovať OLED panel, ale Lau už dávnejšie naznačil podporu AI asistenta, ktorý bude špeciálne navrhnutý pre OnePlus TV. Bez ohľadu na termín predstavenia je vysoko pravdepodobné, že inteligentný TV od OnePlus určite prispeje k lepšiemu konkurenčnému prostrediu, najmä v porovnaní so spoločnosťou Xiaomi, ktorá už do segmentu vstúpila s veľmi zaujímavými cenami.

Až čas ukáže, ako sa obom spoločnostiam podarilo na trhu presadiť. Jedno je nateraz isté – o novej smart TV od OnePlus sa začína hovoriť, čo znamená, že predstavenie môže byť skutočne nablízku.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

OnePlus pripravuje vlastný televízor. Prinesie prémiovú výbavu a nové možnosti využitia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.