Novinka chce zaujať pomerom cena/výbava.

Zabijak vlajkových lodí to nie je, avšak OnePlus Nord určite zaujme používateľov, ktorí hľadajú smartfón s atraktívnou výbavou za rozumnú cenu. A z pohľadu Slováka bude výhodou aj to, že si ho môžete pozrieť a kúpiť v oficiálnej distribúcii priamo v kamenných predajniach DATART, ktorý sa stal oficiálnym predajcom značky.

OnePlus Nord ponúka 6,44-palcový Fuild AMOLED displej s frekvenciou 90 Hz a rozlíšením Full HD+. Rovnakú technológiu využíva aj vlajkový OnePlus 8, v porovnaní s ním chýba modelu Nord podpora pre HDR. Lacnejší OnePlus poháňa procesor Snapdragon 765G s podporou 5G konektivity a k dispozícii bude vo verziách 8 GB RAM / 128 GB a 12 GB RAM / 256 GB.

Novinka chce osloviť svojou fotografickou výbavou. Jej základom je 48 Mpx snímač Sony IMX586, ktorý nájdete aj vo vlajkovej lodi OnePlus 8. Tento senzor je vybavený clonou f/1.75 a optickou stabilizáciou obrazu. Okrem toho prichádza Nord aj s ultraširokouhlou kamerou s rozlíšením 8 Mpx, makro kamerou a snímačom hĺbky. K dispozícii je 2× bezstratový zoom, ktorý sa aplikuje ako výrez z hlavného snímača.

Nord tiež ponúka nočný režím Nightscape a dva predné fotoaparáty – 32 Mpx hlavný senzor umožňuje snímanie videa až pri 4K 60 fps a dopĺňa ho ultraširokouhlý predný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a zorným poľom 105 stupňov.

Z výbavy vlajkového OnePlus 8 si novinka zobrala aj 30 W nabíjanie, ktoré nabije 4 115 mAh batériu za takmer pol hodiny z 0% na 70%. Nord využíva systém Android 10 s nadstavbou OxygenOS 10.5. 3,5 mm jack sa vo výbave nenachádza a rovnako ani certifikácia odolnosti voči vode. OnePlus však zariadenie testoval, aby prežilo pády a pot, prípadne dažďové kvapky.

OnePlus bude v predaji na Slovensku v obchodoch DATART a Alza a to od 4. augusta 2020. K dispozícii budú farby Blue Marble, Gray Onyx a už spomenuté verzie 8/128 a 12/256 za 409, resp. 519 eur. Oba obchody už umožňujú predobjednať telefón vo svojom eshope.

OnePlus Nord

OnePlus Nord. Zdroj: OnePlus

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

OnePlus 8 Pro: Nekompromisný v každom ohľade (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit