Jeho dostupnosť zatiaľ nepoteší.

Spoločnosť OnePlus podľa očakávania predstavila nový tablet OnePlus Pad GO. Tento model je cenovo dostupnejšou alternatívou vybavenejšieho OnePlus Pad, ktorý sa na oficiálnych stránkach spoločnosti OnePlus predáva za 499 eur. Pri priamom porovnaní technických parametrov tejto dvojice je však vidieť, že model GO patrí do nižšej kategórie, keďže jeho parametre ani zďaleka nedosahujú na štandardný model OnePlus Pad. Na druhej strane, verzia GO ponúka podstatne lepšiu cenu, čiže pomer cena/výkon je taktiež na veľmi dobrej úrovni.

OnePlus Pad GO je vybavený 11,35-palcovým IPS LCD displejom s rozlíšením 1720 × 2408 pixelov. Aj tento model má displej s netradičným pomerom strán, ktorý ako prvý priniesol práve starší súrodenec OnePlus Pad. Pomer strán je teda 7 : 5, pričom displej má obnovovaciu frekvenciu na úrovni 90 Hz. OnePlus Pad GO má podľa očakávania aj štyri reproduktory s podporou Dolby Atmos a 8 Mpx selfie kameru.

OnePlus Pad GoZdroj: GSMArena
OnePlus Pad Go

Z pohľadu výkonu však netreba očakávať to najrýchlejšie zariadenie na trhu, keďže tablet je poháňaný čipsetom Helio G99 od MediaTeku. K dispozícii je však 8 GB RAM a 128/256 GB úložný priestor. Ten je dokonca možné rozšíriť pomocou pamäťovej karty. Zadná strana tabletu nesie nezameniteľný dizajnový rukopis spoločnosti OnePlus. V jej strede sa vyníma logo spoločnosti, nad ktorým je umiestnený 8 Mpx hlavný fotoaparát lemovaný strieborným kruhom. 

V tablete je nainštalovaný OxygenOS 13.2 s Androidom 13 so špeciálnymi funkciami kontinuity, ako je zrkadlenie obrazovky, zdieľanie súborov a schránky medzi kompatibilnými zariadeniami OnePlus. Kapacita batérie OnePlus Pad Go je 8 000 mAh. Tú je možné nabíjať 33 W SuperVOOC nabíjaním.

OnePlus Pad GoZdroj: Twitter
OnePlus Pad Go

Cenovo dostupný tablet od OnePlus sa bude zatiaľ predávať iba v Indii v exkluzívnej farbe Twin Mint od 19 999 INR, čo je v prepočte približne 230 eur. Táto cena platí pre Wi-Fi model 8/128 GB, pričom najvyšší model s kapacitou 8/256 GB a LTE pripojením stojí v prepočte iba 275 eur. Hoci OnePlus Pad GO bol už oficiálne predstavený, tak zatiaľ nie je známa jeho globálna dostupnosť.

Pokiaľ by sa však tento tablet dostal na globálny trh, tak by bol určite skvelou alternatívou k tabletom série Galaxy A od Samsungu. Veríme, že OnePlus tento tablet čoskoro sprístupní aj pre ďalšie trhy. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.