Na trh by mal byť uvedený v druhej polovici tohto roka.

Na prvý tablet spoločnosti OnePlus bolo potrebné čakať veľmi dlho. Je tomu už takmer rok, čo sa model OnePlus Pad po minuloročnom februárovom predstavení začal aj skutočne predávať, pričom jeho cena stále nepatrí medzi najnižšie. V týchto dňoch si ho môžete kúpiť prostredníctvom oficiálnej stránky spoločnosti za akciovú cenu 429 eur (verzia 8/128 GB). Za túto cenu však dostanete výkonný a dobre vybavený tablet s netradičným pomerom strán.

Portál GSMArena na základe správy leakera Maxa Jambora informuje, že OnePlus v druhej polovici tohto roka uvedie nástupcu tabletu OnePlus Pad, ktorý mierne predĺži ročný cyklus uvádzania. Model Pad 2 bude samozrejme musieť suverénne nadviazať na svojho predchodcu, prípadne ho v kľúčových oblastiach aj prekonať. Pripomeňme si, že tablet OnePlus Pad má vo svojej výbave výkonný čipset MediaTek Dimensity 9000, až 12 GB RAM a 256 GB úložisko.

OnePlus PadZdroj: OnePlus
OnePlus Pad

Okrem týchto parametrov vyniká 144 Hz displej s pomerom strán 7:5 a 11,61 palcovou uhlopriečkou. OnePlus Pad má aj vysoké rozlíšenie 2800 × 2000 pixelov, batériu s kapacitou 9510 mAh a podporu 67 W nabíjania. Nemenej zaujímavú výbavu predstavujú aj štyri reproduktory a dva fotoaparáty s rozlíšením 13 a 8 Mpx.

Pri pohľade na tieto parametre je teda celkom jasné, že OnePlus potrebuje predstaviť skutočne dobre vybavený tablet, ktorý oproti predchodcovi ponúkne niečo navyše. Ak by sme si pri novej generácii odmysleli vyšší výkon dodávaný novším čipsetom (pravdepodobne od MediaTeku), tak kľúčovým zlepšením môže byť napríklad aj AMOLED displej alebo odolnosť voči vode a prachu aspoň na úrovni IP67.

Pokiaľ by sa spoločnosti OnePlus predsa len podarilo splniť niektoré z týchto prianí, tak rozhodujúca bude cena, pretože už aj v segmente tabletov je konkurencia čoraz silnejšia.

Zdroj: GSMArena,OnePlus

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.