Minulý víkend sa spoločnosť Xiaomi popálila na vlastnom prieskume medzi fanúšikmi značky.

Vytvorila anketu pre používateľov, aby si vybrali medzi nadstavbami MIUI a Android One. MIUI prehrala so 43% hlasov, zatiaľ čo Android One si zabezpečil 57% od 14 769 hlasujúcich. Po nelichotivom výsledku sa spoločnosť Xiaomi rozhodla prieskum odstrániť.

V pondelok sa produktový manažér OnePlus rozhodol spustiť vlastný prieskum na porovnanie OxygenOS s čistým Androidom. Spočiatku ich vlastná nadstavba OxygenOS viedla prieskum. Pozitívny priebeh hlasovania podnietil generálneho riaditeľa Carla Peia sa zapojiť do diskusie, aby sa hlasovanie neuzavrelo, lebo si bol istý, že OxygenOS vyhrá.

V tom prípade sa zdá byť dokonalým príkladom príslovie “nehovor hop, pokým nepreskočíš”, a tak si čistý Android na konci ankety pripísal ďalšiu výhru. Celkovo hlasovalo 10 349 hlasujúcich a pre čistý Android sa ušlo 58% hlasov a 42% pre OxygenOS.

Avšak spoločnosť OnePlus narábala s touto informáciou lepšie ako Xiaomi. Dodržiavaním pokynov generálneho riaditeľa sa anketa nevymazala, aby sa výsledky prieskumu a spätnej väzby používateľov mohli použiť ako motivácia na zlepšenie operačného systému OxygenOS.

zdroj: gizmochina

Prečítajte si aj:

Video TOUCHIT: Preteky dronov (FPV) a TechDay v Trenčíne – IDRS 2017

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.