Nadobúda platnosť dva roky po tom predchádzajúcom.

Sú tomu už dva roky, čo technologickým svetom zarezonovala správa o pozastavení predaja produktov spoločností OPPO a OnePlus v Nemecku. K vzniknutej situácii sme v tom čase obdržali aj oficiálne vyjadrenie spoločnosti OPPO, ktoré do tejto problematiky vnieslo viac svetla. Zlou správou, predovšetkým pred predstavením modelu OnePlus 13 je, že zákaz predaja smartfónov spoločnosti OnePlus je opäť realitou.

Predchádzajúci zákaz predaja smartfónov OnePlus v Nemecku pramenil z veľmi zdĺhavého patentového sporu s Nokiou, v ktorom bol v jednom momente zakázaný nielen predaj zariadení OnePlus, ale aj zariadení materskej spoločnosti Oppo. Pozoruhodné pritom je, že tento zákaz vypršal pred pár mesiacmi.

Oppo OneplusZdroj: MakeUsOf

OnePlus a Oppo majú v Nemecku ďalší problém

Nemecký portál AllroundPC informuje, že tentokrát nejde o patentový spor s Nokiou, ale so spoločnosťou InterDigital, týkajúci sa kľúčových 5G patentov a ďalších mobilných technológií. A hoci sa tento spor netýka Nokie, tak na prvý pohľad vyzerá veľmi podobne ako spor spred dvoch rokov.

Za zmienku stojí aj fakt, že internetový obchod OnePlus v Nemecku vo svojej ponuke nemá žiadne smartfóny, hoci ďalšie produkty z predaja neboli stiahnuté. To potvrdzuje, že aktuálny spor sa týka 5G technológií a nie je vôbec jasné, kedy bude predaj telefónov v Nemecku opäť obnovený

K situácii na nemeckom trh sa vyjadrilo aj OnePlus. Spoločnosť zdôrazňuje, že kladie veľký dôraz na práva duševného vlastníctva a spravodlivý prístup k štandardným základným patentom, čo je nevyhnutné na podporu inovácií v tomto odvetví. Spoločnosť bude s InterDigital naďalej rokovať a celú záležitosť chce vyriešiť “priateľskou cestou”. Zákaz predaja sa týka iba oficiálneho e-shopu OnePlus, čo znamená, že zákaz predaja smartfónov nie je plošný.

Dizajn OnePlus 13

Hoci k celej záležitosti neboli zverejnené bližšie detaily, tak predpokladáme, že rozhodnutie súdu nemá vplyv na ostatné trhy. V každom prípade je viac ako isté, že aktuálna situácia na nemeckom trhu spoločnosti OnePlus vôbec nevyhovuje

Zdroj: AllroundPC

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.