Je určený najmä pre študentov.

Microsoft by mal 2. mája predstaviť nový operačný systém, ktorým chce konkurovať Chromebookom. Odľahčená verzia systému Windows 10 sa bude nazývať Windows Cloud, Windows 10 Cloud alebo Windows 10 S.

Portál Windows Central získal interný dokument Microsoftu, ktorý obsahuje špecifikácie nového operačného systému a hardvérové požiadavky na zariadenia. Windows 10 Cloud, resp. zariadenia s týmto operačným systémom, by mali ponúknuť výdrž na batériu minimálne 10 hodín, spustenie operačného systému do 20 sekúnd a prebudenie zo spánku do 2 sekúnd.

Čo sa hardvérových požiadaviek týka, odľahčená verzia systému Windows 10 bude vyžadovať minimálne štvorjadrový procesor na úrovni Intel Celeron, 4 GB RAM a 32 GB úložisko. Windows 10 Cloud má klásť hlavný dôraz na univerzálne UWP aplikácie – to sú tie, ktoré si stiahnete z Windows Obchodu a prácu v rámci webového prehliadača. Fungovať však budú aj Win32 programy.

Windows Central takisto informuje, že Microsoft predstaví vlastné Surface zariadenie, ktoré bude navrhnuté pre Windows 10 Cloud. Očakáva sa, že ho predstaví v máji, počas konferencie Microsoft Build.

Špecifikácie a hardvérové požiadavky odľahčenej verzie systému Windows 10

Zdroj: PocketNow

Prečítajte si aj:

Microsoft pravdepodobne prinesie verziu Windows 10 Cloud

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit