Smartfóny modelového radu A prinášajú veľké množstvo praktických funkcií. 

OPPO A16s zaujme 3D efektom na zadnej strane. Pri rozmeroch 163,8 × 75,6 × 8,4 mm má hmotnosť prijateľných 190 gramov. Konštrukcia z tepelne vodivého hliníka nielen skvele vyzerá, ale taktiež výborne odvádza teplo. 

Novinka na trh prichádza v dvoch farbách verziách – Crystal Black zaujme odleskami v modrom odtieni a verzia Pearl Blue kovovým perleťovým leskom a matnou povrchovou úpravou AG frost, ktorá zabraňuje zachytávaniu odtlačkov prstov.

OPPO A16s je vybavený 6,52-palcovým displejom s technológiou Eye Care. V mimoriadne tmavom prostredí môže jas obrazovky klesnúť na úroveň 2 nitov, čo znamená ďalšiu zásadnú úsporu energie a predĺženie výdrže telefónu. Riadenie podsvietenia displeja naviac využíva technológiu umelej inteligencie, ktorá na základe zvykov používateľa poskytuje prispôsobené inteligentné podsvietenie.

Zostava trojitého fotoaparátu je tvorená 13 Mpx hlavným fotoaparátom, 2 Mpx hĺbkovým fotoaparátom (pre bokeh efekt) a 2 Mpx makro fotoaparátom. Predný fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx. 

Oppo A16sZdroj: Oppo
Oppo A16s

Batéria a pamäť

Batéria smartfónu OPPO A16s má kapacitu 5000 mAh. Pri 100% nabití batérie možno telefonovať až 34 hodín, alebo 18 hodín prehrávať videá na YouTube. Ďalšou výhodou veľkej kapacity batérie je aj potreba menej častého nabíjania a teda aj dosiahnutia jej dlhšej životnosti. 

Smartfón OPPO A16s je vybavený čipovou sadou MediaTek Helio G35 so 4 GB operačnej pamäte a 64 GB úložiskom. Prostredníctvom pamäťovej karty možno rozšíriť úložný priestor až o 256 GB. OPPO A16s podporuje taktiež funkcie Dual Sim a Dual Standby, takže možno jednoducho prepínať medzi telefónnymi číslami. 

ColorOS 11.1

Operačný systém ColorOS 11.1 prichádza s funkciami vytvorenými pre flexibilitu a intuitívne ovládanie smartfónu. OPPO A16s je vybavený taktiež funkciou Google Lens OCR, ktorá pri tvorení fotografií rozpoznáva text, takže ho možno preložiť, alebo použiť pri vyhľadávaní. 

Pri hraní hier je s funkciou Game Assistant možné prijímať správy prostredníctvom oznámení Bullet Notifications. OPPO A16s vie taktiež pomocou funkcie App Lock uzamknúť vybrané aplikácie. Súkromný trezor môže naviac uchovávať fotografie, videá, dokumenty a ďalšie citlivé informácie používateľov. 

Výkon smartfónu je neustále optimalizovaný funkciou System Booster, ktorá beží na pozadí. Oproti svojim predchádzajúcim generáciám znižuje možnosť zasekávania softwaru o 18 %. V telefóne je celkom implementovaných viac ako desať optimalizačných funkcií, ktoré na pozadí zlepšujú jeho výkon. 

Odolnosť telefónu OPPO A16s potvrdzujú certifikácie vode odolnosti podľa IPX4. Z dôležitej výbavy nechýba NFC, alebo čítačka odtlačkov prstov. 

Dostupnosť a cena

OPPO A16s je na Slovensku k dispozícii od 20. septembra v dvoch farbách – Crystal Black a Pearl Blue za cenu 169 eur, a to u operátorov O2 Slovakia, Orange a v Telekome (v predaji od 1. októbra). Čoskoro bude k dispozícii aj v sieťach NAY a Planeo.

Zdroj: Oppo

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.