Jedným z hlavných cieľov systému ColorOS 12 je prispôsobenie dizajnu rôznym regiónom a jazykom.

Spoločnosť iba pred pár hodinami predstavila globálnu verziu svojho používateľského rozhrania ColorOS 12, ktoré je založené na Android 12. Nová verzia systému tak prináša celkom prepracované používateľské rozhranie, plynulejší výkon a bohaté funkcie. 

Funkcie systému Android 12

Verzia systému Android 12 prichádza s množstvom nových funkcií, z ktorých sa mnohé dostali aj do ColorOS 12. To znamená, že okrem iného získate panel ochrany osobných údajov a indikátory mikrofónu a fotoaparátu, ktoré vás informujú o tom, kedy ich aplikácia používa. 

Ďalším hlavným cieľom bolo používateľom priblížiť zážitok, ktorý je podobný čistému Androidu. Aj z tohto dôvodu bolo znížené množstvo predinštalovaných aplikácií a prechod na predinštalované aplikácie, ktoré pochádzajú priamo od spoločnosti Google. Patria sem aplikácie ako napríklad Správy, Telefón a Kontakty. 

Oppo ColorOS 12Zdroj: Oppo

Rýchle prostredie, ktoré nestarne

Medzi hlavné snahy vývojárov ColorOS 12 patrí napríklad aj zníženie oneskorenia a trhania systému po dlhšom používaní telefónu, najmä v oblasti ochrany proti fragmentácii a inteligentného prideľovania zdrojov. 

Pokiaľ úspech vyjadríme percentuálne, tak za veľký úspech je možné považovať fakt, že sa dosiahla len 2,75 % miera starnutia systému počas troch rokov používania, v priemere o 30 % nižšia spotreba pamäte a o 20 % nižšia spotreba batérie. Okrem výkonu a správy spotreby energie došlo k zmenám aj po vizuálnej stránke.  

Jednou z najzaujímavejších funkcií novej verzie ColorOS 12 je aj funkcia PC Connect, ktorá umožní pripojiť telefón k stolnému počítaču alebo notebooku so systémom Windows a používať ho na ovládanie telefónu. Neskôr bude možné túto funkciu používať aj bezdrôtovo.

V súčasnosti nie je známe, kedy budú aktualizované modely radu OPPO Reno5, ktoré sú dostupné aj na našom trhu.  

Oficiálne predstavenie nadstavby ColorOS 12 si môžete pozrieť nižšie, alebo na tomto odkaze.

Zdroj: Oppo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.