OPPO vyrába veľmi dobré slúchadlá a predáva ich za skutočne zaujímavú cenu.

Enco Buds2 predstavujú True Wireless slúchadlá a voči pôvodnej verzii prinášajú niektoré vylepšenia. Ako sme si vyskúšali, ponúkajú naozaj živý zvuk, celkom dlho vydržia hrať na batériu a majú vylepšenú citlivosť na dotykové ovládanie.

Slúchadlá OPPO Enco Buds2Zdroj: Touchit.sk
Slúchadlá OPPO Enco Buds2 v nabíjacom puzdre

OPPO Enco Buds2 sú vybavené 10 mm meničmi so špeciálnou kompozitnou membránou z titánu pre efektné podanie basov. Najlepšie ich využijete spolu s telefónmi OPPO s operačným systémom minimálne ColorOS 11.0, keď sú k dispozícii tzv. Enco Live stereo efekty. Ide o to, že pri nich zosilňujú podanie basov pri rôznych hudobných štýloch. Zároveň sú veľmi dobre podané aj výšky. Dobre si tieto slúchadlá vychutnáte aj s telefónmi iných značiek.

Výrobca teraz vylepšil aj dobu prevádzky na batériu. Na jedno nabitie sme používali tieto slúchadlá spolu 6,5 hodiny (s viacerými prestávkami). Nabíjanie sa zaisťuje priamo cez nabíjacie puzdro. Stačí vám slúchadlá dať do puzdra na 10 minút a môžete počúvať hudbu počas celej hodiny. Celková doba prevádzky na batériu aj so započítaním puzdra je do 28 hodín.

Tieto slúchadlá majú certifikáciu IPX4, čo znamená odolnosť týchto slúchadiel voči potu. Pokojne sa k nim môže dostať aj striekajúca voda. Počúvať hudbu alebo telefonovať s týmito slúchadlami sa dá prakticky kdekoľvek.

Dizajn slúchadiel OPPO Enco Buds2Zdroj: Touchit.sk
Dizajn slúchadiel OPPO Enco Buds2

Slúchadlá sú pomerne ľahké, vážia len 4 gramy a pohodlne sa vkladajú do uší. Tvarom sa trochu podobajú na riešenie od firmy Apple.

Čisté hovory s využitím umelej inteligencie

So slúchadlami Enco Buds2 môžete nerušene telefonovať aj v hlučnom prostredí. Výrobca zabudoval do ich výbavy umelú inteligenciu, ktorá zaistí potlačenie vonkajšieho hluku. Dokáže totiž odlíšiť šum od ľudských hlasov. S týmito slúchadlami sme telefonovali aj na Hlavnej stanici v Bratislave a komunikácia je skutočne nerušená.

Komunikácia s prepojeným telefónom prebieha pomocou Bluetooth 5.2, a to znamená nízke oneskorenie. Nestane sa vám tak, že pri filmoch bude zaostávať hlas za otváraním úst hercov. Celková latencia je pri telefónoch OPPO len 94 ms, a to využijete napr. aj pri hrách. Znamená to plynulý herný zážitok, na čo sa v prípade viacerých konkurenčných bezdrôtových slúchadiel nemôžete celkom spoľahnúť.

Nový spôsob ovládania

Slúchadlá OPPO Enco Buds2 sa ovládajú pomocou dotykovej plochy. Ovládať sa dá nielen prehrávanie hudby, hlasitosť a posun skladieb či príjem telefónnych hovorov, ale po novom sa takto dá pri telefónoch OPPO s ColorOS 11.3 a novším ovládať aj fotoaparát. Konkrétne po dvojitom poklepaní na jedno zo slúchadiel sa dajú realizovať fotografie. Toto nefunguje pri spojení s inými telefónmi, stále je tu ale možnosť posunu prehrávania hudby a nastavenie úrovne hlasitosti.

HeyMelody

Všetko sa nastavuje cez mobilnú aplikáciu HeyMelody, ktorú si môžete nainštalovať z aplikačných obchodov. Táto aplikácia je súčasťou operačného systému OPPO ColorOS 11. Aplikácia ponúka možnosť personalizácie dotykového ovládania, dajú sa tu nastaviť zvukové efekty Enco Live, vidíte aktuálny stav nabitia batérie v slúchadlách a aj ďalšie praktické funkcie.

Poznatky z testovania

Pri našom testovaní sme dosiahli veľmi dobrú kvalitu zvuku, výborné je aj telefonovanie. Svojou kvalitou sa tieto slúchadlá vyrovnajú oveľa drahším slúchadlám na našom trhu. Používame ich už dva mesiace a fungujú spoľahlivo.

Nabíjacie puzdro pre Enco Buds2Zdroj: Touchit.sk
Nabíjacie puzdro pre Enco Buds2

True Wireless slúchadlá OPPO Enco Buds2 sú v predaji na slovenskom trhu napr. u operátora Orange a obchodných partnerov spoločnosti OPPO.

Technické špecifikácie 

Meniče10 mm titanizované meniče s frekvenčným rozsahom 20 ÷ 20 000 Hz
Verzia Bluetooth, dosah5.2, do 10 m
Podporované kodekyAAC/SBC
Výdrž batérie 7 hodín prehrávania hudby na 1 nabitie (na 50 % hlasitosť), 28 hodín prehrávania hudby s dobíjacím puzdrom, 4 hodiny telefonovania na 1 nabitie (50 % hlasitosť), 16 hodín telefonovania s nabíjacím puzdrom
Nabíjanie90 minút slúchadlá, 200 minút slúchadlá + nabíjacie puzdro
Odolnosť proti vode a prachuIPX4
Hmotnosť 4 g slúchadlo, 30 g nabíjacie puzdro, 38 g celkom

Cena: 39 eur  

Zapožičal: OPPO

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.