Známy leaker poukazuje na výbavu modelov zo série OPPO Find X8.

Čínska značka OPPO plánuje predstavenie troch vlajkových lodí zo série Find X. Už predchádzajúce úniky a špekulácie pritom poukazovali na výbavu týchto modelov, pričom sa očakáva, že využité budú čipsety od spoločností Qualcomm aj MediaTek. Pôjde o prémiové modely s vysokým výkonom, a tak sa neočakáva využitie iného čipsetu ako prémiového Snapdragonu 8 Gen 4. Okrem neho však výrobca vsadí aj na výkonný MediaTek Dimensity 9400.

Trojica smartfónov teda ponúkne čipsety od oboch veľkých výrobcov, pričom len jeden z nich bude profitovať zo Snapdragonu 8 Gen 4. Podľa leakera s prezývkou Digital Chat Station pôjde o vrcholný model OPPO Find X8 Ultra, ktorý by sa mal na trhu objaviť s oneskorením. Modely Find X8 a Find X8 Pro by sa mali predstaviť už v októbri, verzia Ultra pravdepodobne až v januári 2025.

OPPO Reno12 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
OPPO Reno12 Pro 5G

Už skoršie úniky odhaľovali, že OPPO sa tento rok sústredí na vylepšenie kapacity batérií. Tie by mali byť vyššie a model Ultra by mal využívať až 6000 alebo 6200 mAh batériu. Rovnako ale máme očakávať sústredenie výrobcu na fotoaparáty, nakoľko všetky tri modely by mali ponúknuť periskopické teleobjektívy.

Model OPPO Find X8 bude dostupný na trhu v štyroch farebných prevedeniach. Konkrétne pôjde o čiernu, bielu, modrú a ružovú. Pro verzia bude dostupná v troch farbách, pričom vynechá ružové prevedenie. Zvyšné tri farby budú určené ako pre základný, tak aj pre Pro model. Zadná strana smartfónov má byť sklenená. Displej základného a Pro modelu by mal mať rozlíšenie 1260 pixelov zatiaľ čo verzia Ultra vsadí na QHD+ panel.

Množstvo potvrdených informácií o výbave telefónov zatiaľ nemáme. Predstavenie je však ešte dostatočne ďaleko na to, aby sme sa o výbave telefónov dozvedeli viac ešte pred predstavením.

Zdroj: gsmarena.com, gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.