OPPO predstavila monitor zdravia OHealth H1, spolu s čipom MariSilicon Y Bluetooth audio SoC a okuliarmi OPPO Air Glass 2.

Na OPPO INNO DAY 2022 spoločnosť predstavila odhodlanie rozšíriť svoje štyri iniciatívy v oblasti inteligentnej zábavy, inteligentnej produktivity, inteligentného zdravia a inteligentného učenia.

Predstavila tak hneď niekoľko nových technológií. Videli sme monitor zdravia OHealth H1, procesor MariSilicon Y alebo okuliare s asistovanou realitou Air Glass 2.

Užívajte si inteligentnejší život s OHealth H1

Zariadenie OHealth H1 je určený pre celú rodinu. Kombinuje šesť funkcií monitorovania zdravotných údajov v jedinom prístroji – vrátane merania úrovne kyslíka v krvi, EKG, počúvania srdca a pľúc, srdcovej frekvencie, telesnej teploty a sledovania spánku. Vďaka presným senzorom a špičkovým zdravotným algoritmom pomôže zariadenie OHealth H1 lepšie starať sa o zdravie. Na rozdiel od priemyselného dizajnu tradičných zdravotníckych zariadení je OHealth H1 veľmi ľahký. Váži iba 95 gramov a vyznačuje sa oválnym dizajnom s esteticky zaoblenými hranami. Vďaka tomu si ho možno jednoducho vziať kamkoľvek so sebou a sledovať tak pravidelné zdravotné záznamy aj počas každodennej rutiny.

Špičková kvalita digitálneho zvuku vďaka procesoru MariSilicon Y

Po prvom špecializovanom zobrazovacom procesore NPU MariSilicon X, predstavilo OPPO na INNO DAY celkom nový MariSilicon Y Bluetooth audio SoC. MariSilicon Y je jeden z prvých Bluetooth SoC, ktorý využíva pokročilú výrobnú technológiu N6RF. Predstavuje tak nový Pro Bluetooth Pack, ktorý zvyšuje šírku pásma Bluetooth o 50 % v porovnaní s Bluetooth SoC.

Zdroj: Oppo

Vďaka technológii kodeku URLC a dedikovanému NPU s výpočtovým výkonom až 590 GOPS dokáže MariSilicon Y prostredníctvom Bluetooth prenášať 24-bitový bezstratový zvuk. Poskytuje všetky výhody bezdrôtového pripojenia s rovnakou kvalitou zvuku ako pri pripojení cez kábel. Prostredníctvom technológie MariSilicon Y poskytuje procesor vysokú kvalitu digitálneho zvuku aj cez bezdrôtové Bluetooth slúchadlá.

Okuliare s asistovanou realitou OPPO Air Glass 2

Počas akcie predviedla spoločnosť OPPO taktiež svoje najnovšie okuliare s asistovanou realitou – OPPO Air Glass 2. Okuliare vážia len 38 gramov a vyznačujú sa robustnou konštrukciou, ktorá obsahuje prvú difrakčnú vlnovodnú šošovku SRG na svete. Tieto šošovky podporia korekciu zraku a aj ďalšie prispôsobenia, takže sú takmer na nerozoznanie od bežných okuliarov.

OPPO Air Glass 2 sú schopné telefonovať, vykonávať preklad v reálnom čase, poskytovať navigáciu na základe aktuálnej polohy, prevádzať hlas na text pre osoby so sluchovým postihnutím a poskytovať mnoho ďalších inteligentných funkcií. Okuliare demonštrujú celkom nové možnosti interakcie medzi človekom a strojom a ukazujú technologický pokrok OPPO v rámci ich štyroch iniciatív pre inteligentné produkty.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.