Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

OPPO na veľtrhu Mobile World Congress 2023 (MWC2023) ukázala rad svojich najnovších inovatívnych technológií. Počas veľtrhu mohli návštevníci vyskúšať vlajkové smartfóny vrátane novej skladačky OPPO Find N2 Flip. OPPO predstavila tiež špičkové inovácie založené na štyroch iniciatívach (inteligentná zábava, inteligentná produktivita, inteligentné zdravie a inteligentné učenie).

Návštevníci veľtrhu MWC sa mohli pozrieť na najnovšiu vlajkovú loď OPPO Find N2 Flip, ktorá nastavuje nový štandard pre vyklápacie telefóny. Spoločnosť na veľtrhu zaradila rad špičkových inovácií, medzi ktoré patria napríklad OPPO Wi-Fi 6 Router AX5400, OPPO Zero-Power Tag, MariSilicon Y Bluetooth audio SoC, rodinný monitor zdravia OHealth H1, OPPO Air Glass 2 a mnoho ďalších.

Ako štvrtá najväčšia značka mobilných telefónov na svete sme na veľtrhu MWC23 predstavili rad inovácií, od skladacích vlajkových telefónov až po najnovšie technológie stojace za internetom skúseností. Tým, že na trh prinášame prevratné technológie, odhaľujeme nové možnosti inteligentného života. Vďaka tým potom lepšie slúžime našim zákazníkom pri ich každodenných aktivitách,“ povedal Billy Zhang, prezident OPPO pre zahraničný predaj a služby.

OPPO Find N2 Flip prináša revolúciu vo vertikálne skladacích telefónoch. Vďaka nej je to prvá používateľská voľba v segmente vyklápacích telefónov

OPPO Find N2 Flip, prvý vertikálne skladací telefón značky OPPO, ktorý bol nedávno celosvetovo predstavený v Londýne, sa stal hlavným lákadlom stánku spoločnosti OPPO.

Find N2 Flip je najlepší vyklápací telefón na súčasnom trhu. Vonkajší displej telefónu Find N2 Flip s veľkosťou 3,26 palca je najväčší zo všetkých v súčasnosti dostupných vyklápacích telefónov a umožňuje tak robiť všetko inteligentnejšie a jednoduchšie. Jeho 50Mpx hlavný fotoaparát, procesor MariSilicon X NPU a obrazový systém Hasselblad spoločne poskytujú profesionálny zážitok z používania fotoaparátu. Find N2 Flip je vybavený pántom Flexion Hinge novej generácie a podporuje režim FlexForm, ktorý umožňuje nastaviť obrazovku v ľubovoľnom uhle v rozmedzí 45 až 110 stupňov. Vďaka novému pántu Flexion Hinge zostáva záhyb displeja Find N2 Flip nenápadný aj pri dlhodobom používaní. Find N2 Flip má aj batériu s veľkou kapacitou 4 300 mAh a 44W rýchlonabíjaním SUPERVOOCTM. Vďaka tomu telefón pohodlne vydrží celý deň bežného používania.

Vrecková vlajková loď medzi vyklápacími telefónmi už je v predaji aj v Európe, napríklad aj na Slovensku. Očakáva sa, že vďaka svojmu prevratnému, inovatívnemu dizajnu a vynikajúcemu používateľskému komfortu sa nový model stane obľúbeným typom zariadení po celom svete.

OPPO Find N2 Flip aj Find N2 sa stali oficiálnymi smartfónmi Ligy majstrov UEFA. Ambasádori Ligy majstrov UEFA a futbalové hviezdy Michael Owen a Luis Garcia sa k spoločnosti pripojili hneď prvý deň veľtrhu MWC a stali sa prvými používateľmi, ktorí si mohli vyskúšať novinku OPPO Find N2 Flip.

Okrem skladačky boli na veľtrhu k dispozícii aj najnovšie vlajkové telefóny OPPO, ako je OPPO Find N2 a ďalšie produkty vrátane OPPO Enco X2, OPPO Watch 3 Pro, OPPO Pad a OPPO 45W Liquid Cooler.

OPPO sa zameriava na inteligentný život a predstavuje míľniky vo „Virtuous Innovation“

Na základe svojich štyroch iniciatív: inteligentná zábava, inteligentná produktivita, inteligentné zdravie a inteligentné učenie, priniesla spoločnosť OPPO na akciu rad prielomových technológií, ktoré poskytujú viac možností, ako v budúcnosti posilniť inteligentné a prepojené zážitky.

V rámci „inteligentnej produktivity“ OPPO ďalej rozšírilo svoje portfólio produktov v oblasti komunikačných technológií. OPPO Wi-Fi 6 Router AX5400, založený na platforme Qualcomm® Immersive Home 216, je prvým Wi-Fi routerom spoločnosti OPPO s podporou štandardu Wi-Fi 6 AX5400. Je schopný súbežne vysielať signál Wi-Fi v pásmach 2,4 i 5 GHz. Kombinácia jeho antén s vysokým ziskom, vlastného algoritmu proti rušeniu a technológie zrýchlenia smerovania siete poskytuje Wi-Fi s širším pokrytím, lepšou stabilitou a vyššou rýchlosťou.[1] Vďaka elegantnému valcovitému vzhľadu so skrytými anténami dokonale zapadne do modernej minimalistickej domácnosti, zatiaľ čo jedinečná vnútorná štruktúra pomáha zlepšiť odvod tepla a zaisťuje nepretržité pripojenie, ktoré pokryje každý kút domácnosti.

OPPO Zero-Power Tag je prvým prototypom zariadenia založeného na technológii OPPO Zero-power Communication. Využíva kľúčové technológie, ako sú zber rádiového signálu, spätné rozptyľovanie a výpočtové operácie s nízkou spotrebou energie. Zbiera rádiové vlny z okolia k napájaniu vlastných funkcií a komunikáciu bez batérie, aby splňoval rozmanité potreby internetu vecí v nadchádzajúcej ére 6G. Je to prvýkrát, čo spoločnosť OPPO demonštrovala schopnosti OPPO Zero-Power Tagu v oblasti identifikácie a polohovania predmetov a zberu dát z teplotných snímačov, pričom sú obe tieto funkcie napájané energiou z rádiových vĺn.

OPPO taktiež predstavila svoje rozsiahle úspechy v rámci ďalších iniciatív, ako je prvý Bluetooth audio SoC MariSilicon Y, vyvinutý priamo spoločnosťou OPPO. Pre rozšírenú realitu zaradilo OPPO ultraľahké okuliare novej generácie OPPO Air Glass 2 a tiež prvé koncepčné zariadenie na monitorovanie zdravia v rámci rodiny OHealth H1. Medzi ďalšie inteligentné iniciatívy patrí napríklad aj prvý čip pre komplexnú správu napájania SUPERVOOC S.

Okrem toho OPPO tiež spoločne s rôznymi partnermi predviedlo rad technologických míľnikov, vrátane vybraných návrhov z inovačného akcelerátora OPPO Research Institute Innovation Accelerator: EEG Hearables od IDUN Technologies a rukavice od spoločnosti Cynteract určené k efektívnejšiemu zotaveniu ľudí s poranením ruky. Nechýbala ani ďalšia technológia, napríklad hardvérovo akcelerovaná technológia ray tracingu na mobilnej platforme Snapdragon® 8 Gen 2, aj inovatívna funkcia systému Android, ako je Nearby Share a Fast Pair na vlajkových smartfónoch OPPO. Na veľtrhu si návštevníci mohli vyskúšať služby Google One a YouTube Premium, ktoré budú na dobu až 6 mesiacov dostupné na vybraných zariadeniach OPPO.

OPPO aktívne uplatňuje spoločenskú zodpovednosť a zaviazalo sa, že do roka 2050 dosiahne vo všetkých svojich globálnych prevádzkach uhlíkovej neutrality

V rámci svojho firemného poslania „Technológia pre ľudstvo, láskavosť pre svet“ prijalo OPPO opatrenia k začleneniu udržateľnosti do svojej dlhodobej stratégie rozvoja. Do konca roka 2022 sa spoločnosti podarilo znížiť emisie skleníkových plynov zo svojej prevádzky o 6 000 ton ročne. Počínajúc európskym trhom odstráni OPPO v roku 2023 prakticky všetky plasty z vonkajších obalov svojich mobilných telefónov a zaistí, aby sa všetky obalové materiály vyrábali zo 100 % z biologicky rozložiteľných materiálov.

V deň zahájenia veľtrhu MWC2023 OPPO tiež zverejnila svoju prvú štúdiu o opatreniach v oblasti klímy OPPO Climate Action Report: Climate Pledges and Low Carbon Development Strategy. Štúdiu pripravila spoločne s globálnou poradenskou spoločnosťou Deloitte. White paper popisuje cieľ značky dosiahnuť do roka 2050 uhlíkovej neutrality vo všetkých globálnych prevádzkach a načrtáva jej budúci plán nízkouhlíkového rozvoja. Vďaka týmto plánom sa OPPO kompletne premení na nízkouhlíkovú firmu.

Značky: