Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OPPO oznámila uvedenie nového smartfónu A78 5G na slovenský trh.

Vďaka vylepšenému hardvéru aj softvéru prináša OPPO A78 5G všestranne plynulý výkon, spolu s vylepšeným fotoaparátom a zábavnými funkciami. Telefón OPPO A78 5G prichádza s módnym dizajnom v štýle OPPO Glow a je vybavený systémom ColorOS 13, ktorý smartfónu poskytuje pohodlné a efektívne funkcie. V predaji bude od 15. februára u vybraných autorizovaných predajcov.

Vylepšené fotografovanie a zábava

OPPO A78 5G je vybavený 50Mpx hlavným fotoaparátom, ktorý umožňuje tvoriť krištáľovo čisté snímky vo vysokom rozlíšení, spolu s 2Mpx monochromatickým objektívom a 8Mpx predným fotoaparátom pre dokonalé selfie snímky. K zaznamenaniu viacerých vizuálnych detailov využíva A78 5G aj softvérové algoritmy 108MPx Ultra-Clear Image, ktoré zvyšujú rozlíšenie snímok na 108 MPx a poskytujú pôsobivú úroveň čistoty detailov. Fotoaparát telefónu A78 5G je tiež vybavený sériou inteligentných obrazových funkcií, ako sú AI Portrait Retouching, AI Scene Enhancement a Ultra Night Mode, ktoré používateľom pomáhajú rozvinúť ich kreativitu.

OPPO A78 5G má dva stereofónne reproduktory, ktoré produkujú pohlcujúci priestorový zvuk, zatiaľ čo technológia Real Original Sound zaisťuje optimálne nastavenie zvuku pre hudbu, videá aj hry. Vďaka režimu Ultra Volume môžu používatelia zvýšiť hlasitosť reproduktorov až na 200 %, čo zaistí čistý zvuk aj v tom najhlučnejšom prostredí.

Po vizuálnej stránke prináša 6,56palcový displej s bohatými farbami a vysokou, 90Hz obnovovacou frekvenciou plynulý obrazový zážitok z videí aj hier. Telefón disponuje tiež funkciou All-Day AI Eye Comfort pre zdravé a pohodlné sledovanie obrazovky kedykoľvek počas dňa.

Spoľahlivý výkon podporený technológiou rýchleho dobíjania

Vďaka bleskurýchlemu 33W nabíjaniu SUPERVOOC možno batériu telefónu A78 5G s dlhou výdržou a kapacitou 5 000 mAh nabiť na 100 % už za 67 minút. Pri plnom nabití potom poskytuje až 22,85 hodín telefónnych hovorov, čo umožňuje napríklad cestovanie bez každodenných starostí s nabíjaním.

OPPO A78 5G poskytuje aj funkcie All-Day AI Power Saving, ktoré pomáhajú používateľom inteligentne riadiť výkon batérie a zvyšovať jej celkovú výdrž. Patrí k nim napríklad režim Super Power Saving, ktorý šetrí batériu pre núdzové potreby, zatiaľ čo režim Super Night Standby sa učí spánkové návyky používateľa a obmedzuje spotrebu energie počas noci len na 2 %.

Trendový, ale zároveň odolný dizajn

OPPO A78 5G sa vyznačuje nápadným dizajnom s ozdobnými leštenými okrajmi modulu fotoaparátu a zadným krytom s efektom iskrivého lúča svetla. Ikonický efekt OPPO Glow je aplikovaný aj na zadní kryt, kde vytvára trblietavý vzhľad s matnou povrchovou úpravou, ktorá nie je náchylná na odtlačky prstov.

Telefón OPPO A78 5G je k dispozícii vo dvoch farebných prevedeniach – Žiarivá čierna a Žiarivá modrá. Telefón váži len 188 g a jeho hrábka je iba 7,99 mm, takže pôsobí elegantným dojmom a možno ho vo všetkých situáciách pohodlne uchopiť.

Aby mohli používatelia telefón každodenne bezstarostne používať, prešiel OPPO A78 5G viac ako 320 dôkladnými testami kvality a viac ako 130 testami extrémnej spoľahlivosti, ktoré zaisťujú jeho odolnosť proti striekajúcej vode, poškrabaniu, oderu a ďalšiemu bežnému opotrebeniu.

Vylepšený hardvér a systém ColorOS 13 pre skutočne bezstarostné používanie
Platforma MediaTek Dimensity 700 poskytuje telefónu OPPO A78 5G vďaka efektívnemu osemjadrovému procesoru dostatočný výkon pre používanie v sieťach 5G. Vďaka konfigurácii s 4 GB pamäťou RAM a 128GB úložiskom poskytuje A78 5G dostatok pamäte a úložného priestoru pre každodenné používanie a podporuje rozšírenie až o 1 TB s kartou SD. Technológia OPPO RAM Expansion môže tiež ďalej navýšiť kapacitu pamäte RAM až o 4 GB a podporiť tak ešte plynulejšiu prácu pri súčasnom používaní viacerých aplikácií.

So systémom ColorOS 13 si majitelia smartfónu A78 5G budú môcť vychutnať aj vyššiu efektivitu a bezpečnosť svojho telefónu. Tento systém obsahuje funkcie, ako sú FlexDrop pre efektívnejší multitasking a Prekladanie tromi prstami vďaka Google Lens na preklad textu vo vybranej oblasti snímky obrazovky. Pokiaľ sa jedná o ochranu súkromia, funkcia Photo Information Protection umožňuje rýchlo vymazať metadáta fotografií a videí, aby sa zabránilo náhodnému úniku citlivých osobných údajov.

Dostupnosť na trhu
Smartfón OPPO A78 5G bude na slovenskom trhu k dispozícii vo variantoch Žiarivá čierna a Žiarivá modrá a to už od 15. februára. Model s 4 GB RAM a 128 GB ROM bude stáť 269 € a bude v predaji u autorizovaných predajcov O2 a Orange. V priebehu marca je plánované zahájenie predaja aj u ďalších obchodníkov.

Značky: