Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OPPO je aktuálne držiteľom viac ako 44 000 patentov a celkom podala cez 88 000 žiadostí o udelenie patentov v oblastiach technológií 5G, umelej inteligencie, rýchleho dobíjania a zobrazovania

K 31. decembru 2022 podala spoločnosť OPPO viac ako 88 000 patentových prihlášok a celosvetovo jej bolo udelených cez 44 000 patentov. Z tých je takmer 90 % zoradených medzi úžitkové, ktoré sa zaoberajú funkčnosťou produktov a technológií. Podľa Svetovej organizácie duševného vlastníctva WIPO (World Intellectual Property Organization) sa OPPO už v roku 2021 zaradilo medzi 6 najväčších žiadateľov o patenty.

Spoločnosť OPPO podala za uplynulé roky patenty vo viac ako 40 krajinách a oblastiach. Ku konci minulého roka zaznamenala cez 88 000 celkových patentových prihlášok, z ktorých 90 % bolo úžitkových.

V roku 2021 si získala 3. miesto medzi globálnymi príjemcami patentov z hľadiska počtu udelených čínskych úžitkových patentov. OPPO sa zaradilo tiež na 13. miesto na svete, respektíve na 2. miesto medzi čínskymi spoločnosťami v prípade európskych patentových prihlášok. V USA patrí medzi 50 najväčších príjemcov patentov.

OPPO získava patenty predovšetkým v oblastiach technológií 5G, umelej inteligencie, rýchleho nabíjania a zobrazovacích technológií.

  • Technológie sietí 5G: Základné patenty štandardu 5G nasadila spoločnosť vo viac ako 40 krajinách a oblastiach po celom svete. Do konca decembra 2022 podala viac ako 5 200 zbierok globálnych patentových prihlášok. Oznámila tiež ETSI (European Telecommunications Standards Institute) viac ako 2 300 zbierok patentov štandardu 5G a predložila 3GPP (3rd Generation Partnership Project) viac ako 8 000 návrhov súvisiacich so štandardom sietí 5G. Podľa správy IPlytics (nemecká platforma pre patentové štatistky) zo septembra 2022 sa OPPO radí na 8. miesto v počte deklarovaných rodín patentov sietí 5G.
  • Video: Celkom bolo vo viac ako 20 krajinách a regiónoch podaných približne 435 zbierok, respektíve 1 535 jednotlivých patentových prihlášok. Vysoký počet prihlášok v tejto oblasti zaraďuje OPPO na 30. miesto a to v celosvetovom rozsahu.
  • Technológie umelej inteligencie: Viac ako 2 830 patentových prihlášok bolo podaných predovšetkým v oblasti umelej inteligencie, počítačového videnia, technológie reči a strojového učenia.
  • Zobrazovacie technológie: Po celom svete podalo OPPO 11 261 patentových prihlášok pre zobrazovacie technológie a je držiteľom 4 983 udelených patentov.
  • Rýchle nabíjanie: V tejto oblasti podala spoločnosť prihlášku na 3 500 patentov. V rámci rýchleho nabíjania vlastní približne 1 900 úspešne udelených patentov. Okrem iného k nim postúpila viac ako 40 spoločnostiam tiež licenciu. V roku 2021 spustilo OPPO svoj nový projekt The Flash Initiative, ktorý sa zrodil zo záväzku o zjednodušenie života spotrebiteľov pomocou moderných technológií. The Flash Initiative prenáša duševné vlastníctvo OPPO mimo domáce nabíjačky telefónov a rozširuje ho na automobily, verejné priestranstvá a čipy vnútri najrôznejších technológií.

Hmatateľným výsledkom intenzívneho výskumu a vývoja spoločnosti OPPO sú nie len desaťtisíce patentových prihlášok a udelených patentov, ale tiež jasné prínosy pre zákazníkov po celom svete. Napríklad už v máji 2019 priniesla značka OPPO do Európy prvý komerčný smartfón pre siete 5G. Ďalšie úspechy zaznamenala tiež v rámci zobrazovacích technológií a extrémne rýchleho nabíjania prostredníctvom technológií VOOC a SuperVOOC.

Značky: