Ich cieľom je zaistiť vysokú bezpečnosť.

Oppo tvrdí, že pomocou hardvéru a softvéru AI batéria stratí po 1 500 cykloch iba 20% svojej kapacity, čo presahuje požiadavky o 300 %. Batéria je zložená z dvoch článkov, pričom vrstva polyméru im umožňuje pracovať nezávisle od seba. Súčasťou batérie je aj bezpečnostný detekčný čip. Bude sledovať neobvyklé poklesy napätia a upozorní, ak je potrebné skontrolovať alebo vymeniť batériu.

Inteligentné nabíjanie pritom dynamicky reguluje najvhodnejší nabíjací prúd pre rôzne typy kapacít batérií a nabíjacích adaptérov. Toto riešenie má zabezpečiť aj správnu teplotu batérie s primerane dodávaným prúdom. Spoločnosť Oppo tvrdí, že sa jej podarilo znížiť produkciu tepla na polovicu pomocou poistky s nízkou impedanciou.

Avšak Oppo prvýkrát implementuje nitrid gália do obvodov svojich telefónov (pravdepodobne aj nabíjačiek). GaN ponúka lepšiu napäťovú odolnosť ako kremík, čo umožňuje vyrobiť menšie nabíjačky a je účinnejší pri prenose prúdu, čo znamená, že stráca menej energie pri zahrievaní.

Oppo tvrdí, že používanie nových technológií zrýchli 65 W nabíjanie o 20%. Keďže Oppo nehovorilo o pripravovaných produktoch, ktoré budú využívať tieto technológie, na ich uvedenie si budeme musieť počkať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Oppo Reno5 5G: Rýchly ako blesk (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.