Spoločnosť OPPO na konferencii Google Cloud Next ’24 oznámila spoluprácu so službou Google Cloud v oblasti umelej inteligencie. Okrem iného ohlásila spoločne s OnePlus využitie výkonných modelov Google Gemini v nových a aj už existujúcich telefónoch. OPPO a OnePlus globálne poskytnú funkcie umelej inteligencie, ako je AI Eraser.

OPPO je priekopníkom vo využívaní najnovšej rodiny modelov Gemini

Kľúčovým krokom k naplneniu poslania naštartovať novú éru telefónov s AI je integrácia modelov Gemini od spoločnosti Google do produktov OPPO a OnePlus. Táto integrácia umožní rôznym produktom OPPO a OnePlus prejsť významnou modernizáciou a vývojom v oblasti AI.

Obe spoločnosti sa zaviazali predstaviť v roku 2024 rad inovatívnych funkcií využívajúcich pokročilé schopnosti modelov Gemini. Cieľom je vytvoriť čo najlepšie riešenia, ktoré umožnia širšej používateľskej základni jednoducho používať telefóny s umelou inteligenciou.

Štyri základné schopnosti telefónov s AI

Na konferencii Google Cloud Next ’24 spoločnosť OPPO predstavila štyri základné schopnosti: efektívny výpočtový výkon, vnímanie reálneho sveta, sebavzdelanie a kreativita. Vďaka umelej inteligencii smartfóny zmenia spôsob, akým sú telefóny používané.

Telefóny, ktoré AI získajú

Spoločnosť OPPO počas konferencie oznámila, že funkcie generatívnej AI môže vo svojich zariadeniach používať už viac ako desať miliónov majiteľov smartfónov radu OPPO Find X7 a OnePlus 12.

V roku 2024 budú OPPO a OnePlus ďalej celosvetovo zavádzať funkcie AI, vrátane aplikácie OPPO AI Eraser. Vďaka nej môžu používatelia jednoducho identifikovať a odstrániť objekty na snímkach a plynulo vyplniť ich pozadie, takmer bez stôp po vykonaných úpravách. Nová aplikácia momentálne dokáže rozpoznať vyše 120 kategórií objektov, vrátane ľudí, zvierat, telefónov, kvetín, stromov a budov. Na dosiahnutie optimálnych výsledkov generovania bol model OPPO vyškolený s využitím dátových sérií na úrovni predného modelu Diffusion. K dispozícii bude v zariadeniach, ako sú Reno 11 Pro, Reno 11, Reno 11 F, Find N3 a Find N3 Flip.

OPPO a OnePlus aktívne spolupracujú so spoločnosťou Google na integrácii cloudových produktov AI do ďalších mobilných zariadení. Toto silné partnerstvo poskytne v budúcnosti smartfónom OPPO a OnePlus ešte pokročilejšie funkcie AI, ako je vytváranie zhrnutia spravodajských článkov, organizácia zvukového obsahu v reálnom čase a kreatívne generovanie obsahu pre sociálne médiá.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.