OPPO Reno12 FS je ďalším doplnkom v nedávno predstavenej sérii smartfónov.

Modelový rad OPPO Reno12 bol predstavený v polovici júna aj na globálnom trhu. Táto séria smartfónov ponúkla hneď dve zaujímavé zariadenia, ktoré však nasadili sebavedomú cenu. Teraz sa táto séria smartfónov rozrastá o ďalší model. Ten je lacnejší a špecifikácie sú stále vhodné v jeho cenovej kategórii. Nazýva sa OPPO Reno12 FS a v predaji je už aj na Slovensku.

Model OPPO Reno12 FS je výrazný najmä dizajnom, ktorý dopĺňajú zaujímavé farebné prevedenia. Perleťová oranžová spolu s olivovo zelenou vyzerajú na telefóne elegantne a už podľa dizajnu je jasné, že novinka od OPPO cieli najmä na mladších zákazníkov. Zadná strana telefónu obsahuje výrazný modul fotoaparátu v tvare kruhu a na prednej strane si bezpochyby všimnete rámček okolo displeja, ktorý je v spodnej strane hrubší.

OPPO Reno12 FS poháňa MediaTek Dimensity 6300

Čipset MediaTek Dimensity 6300 je základom smartfónu, ktorý sa radí medzi modely strednej triedy. Odpovedá tomu aj výkon, ktorý však dopĺňa veľká pamäť spolu s úložiskom. Pamäťová konfigurácia tohto smartfónu je 12 + 512 GB, čo postačí každému používateľovi bez akýchkoľvek problémov. Operačný systém smartfónu je v podaní Androidu 14, ktorý dopĺňa nadstavba spoločnosti OPPO ColorOS 14.

OPPO Reno12 FSZdroj: OPPO
OPPO Reno12 FS

OPPO Reno12 FS disponuje 6,67″ displejom typu AMOLED, ktorý má v spodnej časti mierne hrubší rámček. Maximálny jas displeja je na úrovni 1200 nitov a obnovovacia frekvencia zasa 120 Hz. V oblasti fotoaparátu sa záujemcovia o smartfón stretnú s hlavným 50 Mpx snímačom doplneným o 8 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx makro snímač. Selfie snímky sa zasa vytvárajú 32 Mpx fotoaparátom.

OPPO Reno12 FSZdroj: OPPO
OPPO Reno12 FS

Model OPPO Reno12 FS podporuje aj pripojenie do 5G siete. Kapacita batérie je 5000 mAh, nabíjanie podporuje pri 45 W štandardom SuperVOOC. Telefónu nechýba ani krytie voči vode a prachu na úrovni IP64. Cena tohto telefónu je 399 eur a OPPO si pre používateľov pripravilo aj predĺženú záruku na 3 roky spolu s jedným rokom záruky na rozbitie displeja.

Funkcie AI však zatiaľ nie sú v smartfónoch dostupné a prídu do zariadení približne v polovici prázdnin, uvádza OPPO.

Zdroj: OPPO

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.