OPPO práve predstavilo sériu Reno12, sústreďuje sa najmä na AI.

Modelový rad OPPO Reno12 je horúcou novinkou vo svete smartfónov strednej triedy. Pozostáva z dvoch smartfónov, ktoré sa sústreďujú najmä na umelú inteligenciu. Okrem pokročilých AI funkcií však OPPO prináša dva skvele spracované smartfóny so zaujímavým dizajnom, ktoré zaujmú ako fanúšikov klasických smartfónov, tak aj milovníkov trendy mobilov.

Počas predstavenia dvojice smartfónov zo série OPPO Reno12 sa však ukázal aj čipset MediaTek Dimensity 7300-Energy. Tento čipset poháňa práve predstavené novinky a sľubuje vysoký výkon, no aj energetickú úspornosť. Predstavenia smartfónov aj čipsetu sme sa zúčastnili aj my a v tomto článku vám zhrnieme najväčšie novinky.

OPPO Reno12 Pro

Model OPPO Reno12 Pro je prémiovým smartfónom série. Ako sme už spomenuli, dvojica smartfónov prichádza s čipsetom MediaTek Dimensity 7300-Energy. Tento čipset je teda základom aj Pro verzie série, pričom sa kombinuje s 12 GB RAM a 512 GB interným úložiskom. Operačný systém je v podaní Androidu 14, ktorý dopĺňa nadstavba ColorOS 14.1. OPPO vsadilo na príjemnú konštrukciu, pričom telefón váži len 180 gramov.

Predstavenie série OPPO Reno12Zdroj: TOUCHIT
Predstavenie série OPPO Reno12

Aj napriek nízkej hmotnosti je však model odolný. OPPO Reno12 Pro je chránený Corning Gorilla Glass Victus 2 na displeji. Vďaka technológii OPPO Splash Touch je možné telefón využívať aj vo vlhkom prostredí či s mokrými rukami, pričom displej na to bude reagovať. Krytie telefónu je na úrovni IP65. Displej má 6,7″ a ide o 120 Hz AMOLED panel s maximálnym jasom 1500 nitov. Batéria má kapacitu 5000 mAh a nabíjanie podporuje pri 80 W.

Predstavenie série OPPO Reno12Zdroj: TOUCHIT
Predstavenie série OPPO Reno12

OPPO Reno12 Pro sa sústreďuje najmä na fotoaparát. Hlavný snímač má 50 Mpx a dopĺňa ho 50 Mpx teleobjektív spolu s 8 Mpx ultraširokouhlým snímačom. Selfie fotoaparát má taktiež 50 Mpx. AI v smartfónoch sa pritom týka najmä fotoaparátov a následného upravovania fotografií. Vďaka umelej inteligencii teda bude možné odstrániť nežiaduce objekty či osoby zo scény, prípadne otvoriť oči osobám, ktoré ich majú na snímke zatvorené. Možností s AI však bude viac, napríklad v prípade vytvorenia nálepky s objektom zo snímky a podobne.

OPPO Reno12

Základný model série sa na Pro verziu podobá nielen dizajnom. OPPO v tomto prípade rovnako vsadilo na čipset MediaTek Dimensity 7300-Energy, základný model ponúka pamäťovú konfiguráciu 12 + 256 GB. Operačný systém je rovnako v podaní Androidu 14 spolu s ColorOS 14.1 a displej má rovnaké špecifikácie. Jediným rozdielom je maximálny jas na úrovni 1200 nitov.

Predstavenie série OPPO Reno12Zdroj: TOUCHIT
Predstavenie série OPPO Reno12

O výdrž smartfónu sa stará 5000 mAh batéria a OPPO Reno12 ponúka až 80 W nabíjanie. Zmena však nastáva vo fotoaparáte, ktorý má zloženie 50 + 8 + 2 Mpx (hlavný + ultraširokouhlý + makro snímač). V ostatných parametroch sú smartfóny rovnaké, pričom ani cenový rozdiel medzi nimi nie je výrazný.

Cena a dostupnosť

Séria OPPO Reno12 prichádza do predaja na Slovensku už 1. júla. V tomto čase si budete môcť zakúpiť oba modely, teda základnú aj Pro verziu. Ceny sú atraktívne, pričom obe zariadenia môžu byť skvelým konkurentom v segmente vyššej strednej triedy. Základný OPPO Reno12 sa bude predávať za 499 eur. Ak by ste však mali záujem o Pro verziu, za tú zaplatíte o 100 eur viac, teda 599 eur.

Zdroj: OPPO, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.