Verzia smartfónu Oppo Reno s 10 násobným zoomom pôvodne podporovala iba 20-násobné digitálne priblíženie.

Spoločnosť sa rozhodla, že svoju novinku vylepší a vybaví podporou až 60-násobného digitálneho priblíženia. Týmto krokom tak dokonca predbehne aj najlepší fotomobil súčasnosti – Huawei P30 Pro s 50-násobným digitálnym zoomom.

Oppo bude aktualizovať Reno 10× Zoom výkonnejším priblížením a vylepší ho až trojnásobne. Toto naozaj výkonné priblíženie je kvôli lepšej predstave znázornené aj vo videu nižšie. Aktualizácia bude v prvej vlne spustená na Taiwane.

Smartfón je vybavený periskopom, ktorý dosahuje až 130 mm ohniskovú vzdialenosť, čo je 5× zoom v porovnaní s hlavným fotoaparátom. Telefón následne podporuje aj režim hybridného priblíženia, ktorý môže dosahovať až 10× priblíženie. Od tohto režimu je odvodené aj pomenovanie smartfónu.

Ďalším stupňom priblíženia jej digitálny (stratový) zoom, ktorý je v súčasnosti limitovaný na 20 násobok. Vďaka novému maximálnemu priblíženiu sa kamera posunie na ohniskovú vzdialenosť 1 560 mm. Pre porovnanie, Huawei P30 Pro má 125 mm periskop a až 50× digitálny zoom, ktorý dosahuje ohniskovou vzdialenosťou 1 250 mm.

V konečnom zúčtovaní tak Reno ponúkne vyššie priblíženie. Čo sa týka kvality obrazu pri tomto extrémnom zväčšení, budeme si musieť počkať na prvé testy, aby sme si mohli spraviť celkový obraz o kvalitách fotoaparátu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Fototest Huawei P30 vs. P30 Pro: Aký je rozdiel medzi vlajkovými loďami od Huawei?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.