Hravo prekoná najnovšie iPhony alebo telefóny série Galaxy S23.

Práve tieto dve série patria v oblasti displejov k tomu najlepšiemu, čo je na trhu aktuálne dostupné. V tomto prípade však hovoríme o maximálnom jase, ktorý má najvyšší práve iPhone 14 Pro, ktorého displej dosahuje maximálny jas až 2000 nitov. Pri modeli Galaxy S23 Ultra sa táto hodnota pohybuje na úrovni 1750 nitov.

Pokým v interiéri postačuje maximálny jas na úrovni do 1000 nitov, tak práve udávaná maximálna hodnota je užitočná v exteriéri počas jasného slnečného dňa. Čím vyššia hodnota, tým je displej lepšie čitateľný na priamom slnečnom svetle. Hoci má Apple v tejto oblasti aktuálne na prvom mieste iPhone 14 Pro, tak sa zdá, že ten bude čoskoro zosadený novinkou spoločnosti Oppo.

Portál Phandroid na základe správy leakera IceUniverse zverejnil zoznam najjasnejších displejov súčasnosti, ktorým už dominuje displej telefónu od Oppo, ktorý ešte nebol ani predstavený.

V zozname sa nachádzajú modely ako napríklad iPhone 14 Pro, Xiaomi 13, Vivo X90 Pro+, Honor Magic 5 Pro a Samsung Galaxy S23 Ultra, teda modely, ktoré sa už predávajú. Na prvé miesto sa však dostal telefón Oppo Find X6 Pro, ktorý sa na trh iba chystá. A preto je potrebné informácie z rebríčka brať s rezervou, pričom je potrebné poznamenať, že IceUniverse je spoľahlivý zdroj, ktorého úniky sú vo väčšine prípadov presné.

Hoci uvedenie modelu Oppo Find X6 Pro sa iba pripravuje, tak zverejnené hodnoty maximálneho jasu displeja sú skutočne impozantné. Je však potrebné poznamenať, že takto vysoký jas bude mať aj výrazný dopad na spotrebu batérie. Treba preto veriť, že Oppo aj túto funkciu veľmi dobre optimalizuje.

Okrem vysokokvalitného 6,82-palcového displeja so sklom Corning Gorilla Glass Victus 2 a rozlíšením QHD+ sa v modeli Find X6 Pro očakáva aj použitie čipovej sady Snapdragon 8 Gen 2, troch 50 Mpx fotoaparátov vyvinutých v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad a Android 13 s nadstavbou Color OS 13. Nemala by dokonca chýbať ani 5000 mAh batéria s rýchlym 100 W nabíjaním.

Na potvrdenie týchto parametrov si však budeme musieť ešte počkať.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.