Budúce zariadenia Oppo a OnePlus začnú používať bezdrôtové nabíjanie Qi.

Spoločnosť Oppo sa aktuálne pripojila k Wireless Power Consortium, čo znamená, že budúce zariadenia Oppo konečne budú podporovať bezdrôtové nabíjanie pomocou technológie Qi. Príchod do smartfónov sa očakáva už počas roka 2019.

Pokiaľ sa pozrieme na túto informáciu v širšom ponímaní, tak budeme musieť do tejto dobrej správy zahrnúť aj ďalších hráčov na trhu so smartfónmi. Keďže Oppo, Vivo a OnePlus sú sesterské spoločnosti, je pravdepodobné, že bezdrôtové nabíjanie sa dostane aj do ostatných smartfónov tejto skupiny. Pravidlo spoločného vývoja sa častokrát uskutočňuje v podaní Oppo a OnePlus. Jasným dôkazom niekoľkoročnej stratégie je fakt, že častokrát už dopredu vieme odhadnúť dizajn smartfónu OnePlus, a to iba na základe o niečo skôr predstaveného Oppo zariadenia.

V tomto smere môžeme predpokladať, že model OnePlus 7 ešte nebude obsahovať bezdrôtové nabíjanie Qi. Táto dedukcia je založená na fakte, že na implementáciu tejto technológie je už príliš neskoro. Je tak možné, že bezdrôtové nabíjanie sa konečne objaví až na jeseň v OnePlus 7T. Nechajme sa prekvapiť. V prípade spoločnosti Oppo je možné, že bezdrôtové nabíjanie sa dostane do nástupcu modelu Oppo Find X.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Čarovná mikroskopická mechanika vo vnútri vašich smartfónov, ktorá cíti každý váš krok

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.