Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OPPO predstavila svoju víziu sprístupniť telefóny s umelou inteligenciou (AI) a poukazuje na budúcu komplexnú technologickú revolúciu a reštrukturalizáciu ekosystému telefónov s AI. Okrem toho sa OPPO s partnermi z odvetvia, spoločnosťami Google, MediaTek a IDC, podelilo taktiež o náhľad na inteligentnejší a pohodlnejší život, ktorý by mali priniesť práve telefóny s AI.

Spoločnosť otvára dvere všetkým používateľom OPPO telefónov k technológiám umelej inteligencie a prináša generatívnu AI do všetkých produktových radov svojich telefónov. Vedľa vývoja vlastnej AI bude OPPO spolupracovať so spoločnosťami Google, MediaTek, Microsoft a ďalšími partnermi pri poskytovaní ich služieb s podporou umelej inteligencie.

OPPO sa zaväzuje sprístupniť telefóny s AI zavedením generatívnej AI do všetkých svojich produktových radov

Smartfóny majú vďaka svojmu veľkému globálnemu dosahu dobrú pozíciu ako najdôležitejšie osobné zariadenie s AI. Navzdory všadeprítomnosti inteligentných telefónov ale v OPPO veria, že by AI nemala zostať výsadou najdrahších vlajkových telefónov a vybraných používateľov, ale mala by byť dostupná viacerým ľuďom po celom svete.

Vďaka nášmu vytrvalému úsiliu a odhodlaniu sa OPPO snaží otvoriť možnosť AI v telefónoch OPPO skutočne všetkým,“ povedal Billy Zhang, prezident zahraničného marketingu, predaja a servisu spoločnosti OPPO. „Prvýkrát zavádzame generatívnu AI do všetkých našich produktových radov. Očakávame, že do konca tohto roka sprístupníme funkcie generatívnej AI približne 50 miliónom používateľov.

Najnovšia výskumná štúdia IDC „Time to Democratise the Impact of AI Tech“ (Čas demokratizovať dopad technológie AI) identifikuje významný potenciál tohto trhu. Podľa IDC možno očakávať, že dodávky telefónov s AI v segmente do 1 000 dolárov vzrastú v roku 2024 o 250 % a dosiahnu počtu 35 miliónov kusov. Generatívna AI stále viac preniká do každodenného života a vylepšuje zážitky v oblasti zábavy aj prácu so smartfónmi.

Zvyšovanie dostupnosti telefónov s AI prostredníctvom inovácií a spolupráce

Za posledných desať rokov zažiadala spoločnosť OPPO o viac ako 5 000 patentov vynálezov v oblasti AI, z ktorých približne 70 % sa konkrétne týka zadováženia obrazu s pomocou AI. Od roka 2020 je OPPO priekopníkom vo vývoji vlastných veľkých jazykových modelov (LLM) a je aktívne v oblasti veľkých modelov strojového videnia a multimodálnych technológií. OPPO je prvou spoločnosťou vyrábajúcou inteligentné telefóny, ktorá nasadila LLM so 7 miliardami parametrov priamo v zariadení. Spoločnosť OPPO taktiež v tomto roku zaviedla do svojich telefónov viac ako 100 funkcií generatívnej AI.

Vedľa vlastných inovácií OPPO úzko spolupracuje s ďalšími lídrami v odvetví, aby poskytlo lepšie zážitky s telefónmi s AI, založené na hybridnej architektúre AI v zariadení aj v cloude. V spolupráci so spoločnosťou Google budú modely OPPO radu Reno12 a nová generácia vlajkovej lodi Find X vybavené LLM rodiny Google Gemini. Tie potom používateľom smartfónov OPPO prinášajú ešte inovatívnejšie a pohodlnejšie funkcie AI, ako je napríklad AI Toolbox vrátane funkcií AI Writer a AI Recording Summary. OPPO aj Google v spolupráci so spoločnosťou MediaTek vyvíjajú nové procesory, aby sa zväčšilo úložisko čipov a výpočtová efektivita budúcich vlajkových modelov OPPO. Vďaka partnerstvu so spoločnosťou Microsoft budú telefóny OPPO novej generácie vybavené funkciami od Microsoftu, ktoré prinesú efektívnejší, presnejší a prirodzenejší prevod hlasu a textu a aj lepšie prepojenie medzi AI v počítačoch a telefónoch. 

Podpora používateľov revolučnými skúsenosťami s telefónmi s AI

Do OPPO telefónov s AI sa integruje mnoho inovatívnych funkcií, ktoré pomáhajú zvyšovať produktivitu a podnecujú kreativitu.

Pokiaľ ide o produktivitu, vďaka kombinácii LLM a technológií ako je rýchly prepis, môžu používatelia spracovávať viac informácii a využívať preklad v reálnom čase, zatiaľ čo spolupráca medzi počítačmi a telefónmi vedie k ďalšiemu zvýšeniu produktivity.

V kreatívnej oblasti sa vďaka technológiám multimodálneho generovania a generovania pohybu revolučne zmenila aj úprava fotografií a tvorba personalizovaných snímok. Napríklad funkcia OPPO AI Eraser pomáha používateľom jednoducho odstraňovať nežiadúce objekty a rýchle generovať chýbajúci obsah. V súčasnej dobe ju používatelia používajú v priemere 15krát denne. Multimodálne technológie zároveň pomáhajú používateľom jednoducho vytvárať kreatívny obsah pre sociálne média.

Výhľadovo bude prechod od smartfónov k telefónom s AI dlhodobým trendom, ktorý bude neustále meniť využívanie mobilných telefónov. „Veríme, že inteligentný operačný systém bude obsahovať age AI a bude podporovať multimodálnu interakciu, zatiaľ čo budú flexibilnejším spôsobom poskytované služby tretích strán. Výsledkom bude kompletná transformácia a reštrukturalizácia ekosystémov telefónov s AI,“ uviedla Nicole Zhang, generálna riaditeľka pre produkty s AI v spoločnosti OPPO. 

OPPO víta príchod novej éry telefónov s AI, je odhodlané sprístupniť ich každému a bude pokračovať vo vývoji optimálnych zážitkov s telefónmi s AI prostredníctvom vlastných inovácií.

Značky: