Na výstave MWC v Šanghaji predstavilo OPPO aj projekt rýchleho nabíjania: The Flash Initiative.

V rámci projektu môžu ďalšie spoločnosti získať licenciu na patentovanú technológiu rýchleho nabíjania OPPO VOOC a začleniť ju do svojich vlastných produktov. Spolu s projektom Oppo na podujatí predviedlo spomínanú technológiu bezdrôtového nabíjania s názvom Wireless Air Charging.

OPPO predstavilo novú technológiu bezdrôtového nabíjania vzduchom v krátkom videu, kde sa okrem tejto novinky môžeme pozrieť aj na inovatívny rolovateľný koncept smartfónu – OPPO X 2021

Video ukazuje bezdrôtové nabíjanie modelu OPPO X 2021, pričom sa na prvý pohľad vychádza z “bežnej bezdrôtovej nabíjacej podložky”. Ako sa však dalo čakať, bezdrôtová nabíjacia podložka vo videu nie je až taká bežná, pretože dokáže nabíjať telefón aj v prípade, že sa zdvihne niekoľko centimetrov nad ňu. Video ďalej demonštruje, ako nová technológia bezdrôtového nabíjania vzduchom umožní nabíjať telefón aj v prípade, že sa používa. Aj keď nepoznáme žiadne ďalšie detaily o novinke, veríme, že Oppo čoskoro poskytne viac podrobností.

Stojí za zmienku, že OPPO nie je prvým výrobcom smartfónov, ktorý predviedol riešenie bezdrôtového nabíjania vzduchom. Prvenstvo si opäť uchmatlo Xiaomi, ktoré túto technológiu predstavilo už takmer pred mesiacom.

Xiaomi o svojej nabíjacej podložke však zverejnilo aj niekoľko kľúčových detailov – dokáže poskytnúť výkon 5 W pre jedno zariadenie na vzdialenosť niekoľkých metrov.

Video si môžete pozrieť aj priamo na YouTube

Zdroj: XDA-Developers / Oppo

Prečítajte si aj:

Samsung oficiálne potvrdil 4 roky aktualizácií

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.