Očakáva sa, že spoločnosť Oppo 26. júna predstaví prvú selfie kameru, ktorá je umiestnená pod displejom.

Prezentácia bude prebiehať na výstave MWC 2019 v Šanghaji. Podľa predchádzajúcich ukážok vieme, že spoločnosť pripravila a prispôsobila predný fotoaparát tak, že je ho možné umiestniť pod displej. Vďaka tomuto riešeniu sa môžeme navždy zbaviť výrezov, dier a pohyblivých mechanizmov v moderných smartfónoch.

Necelých 24 hodín pred oficiálnym predstavením však viceprezident spoločnosti Brian Shen uviedol, aby naše očakávania týkajúce sa kvality obrazu neboli príliš vysoké, pretože ide skutočne o mladú technológiu, ktorá je stále vo vývoji.

Príspevok od Shena prišiel ako odpoveď používateľovi, ktorý vyjadril obavy z kvality fotografií. Spomínaná prvá generácia novej technológie zabudovaného fotoaparátu pod displejom môže pôsobiť dojem, akoby fotoaparát nemal čistý objektív, takže sa aj vynára otázka, či sa vôbec v tomto štádiu vývoja dostane takto “kvalitný selfie fotoaparát” aj do konečného produktu – smartfónu, alebo sa bude musieť počkať na výraznejší pokrok v tejto technológii.

Pokiaľ by sa skutočne podarilo umiestniť kvalitný predný fotoaparát pod displej, znamenalo by to výrazný pokrok v dizajne smartfónov. Spoločnosť Oppo bola takmer vždy na samom počiatku zavádzania nových technológií fotoaparátov. Či to bolo s kvapôčkovým výrezom, otočným fotoaparátom alebo inými výsuvnými mechanizmami.

Zdroj: Weibo

Prečítajte si aj:

Xiaomi ukázalo smartfón so zabudovanou selfie kamerou v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.