Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

OPPO A17 zaujme svojim štíhlym retro dizajnom s plochým rámčekom a vyhladenými hranami, ktoré telefónu prepožičiavajú elegantný, prémiový a módny vzhľad

Spoločnosť OPPO začala na slovenskom trhu predávať najnovšieho zástupcu smartfónov svojej série A, model OPPO A17. Je vybavený 50 megapixelovým fotoaparátom a 5 000mAh batériou, ktorá zaistí každodennú prevádzku telefónu bez obmedzenia a nutnosti častého dobíjania. S hmotnosťou len 189 gramov a hrúbkou 8,29 milimetra sa OPPO A17 perfektne drží aj ovláda v akejkoľvek situácii. Dostupný je od 21. októbra u autorizovaného predajcu Orange a od 24. októbra v reťazci NAY, postupne sa tiež objaví u ďalších partnerov.

OPPO predstavuje nový telefón zo série A, model A17 s 50 Mpx fotoaparátom, batériou s dlhou výdržou a zaujímavým retro dizajnom. Už predtým tento mesiac predstavilo OPPO tiež inteligentný telefón A57s.

Mimoriadny systém fotoaparátu

Na zachytenie výnimočných okamihov je OPPO A17 vybavený 50 Mpx hlavným fotoaparátom a 5Mpx predným fotoaparátom. Oba fotoaparáty tvoria skvelé snímky s vynikajúcou presnosťou farieb a čistotou detailov.

Smartfón OPPO A17 má tiež pokročilý hardvér a pôsobivé zobrazovacie funkcie, medzi ktoré patria 360° Fill Light, automatické retušovanie portrétov vďaka funkcii Portrait Retouching[1], tvorba HDR snímok aj ďalšie featury, vďaka ktorým možno napríklad zadovážiť jasné selfie aj v nepriaznivých svetelných podmienkach, vrátane protisvetla a s vylepšenou textúrou pleti pre autentickejšie a prirodzenejšie fotografie.

Batéria s dlhou výdržou a funkciami pre úsporu energie

Smartfón OPPO A17 poháňa batéria s 5000 mAh[2] kapacitou a dlhou výdržou, s ktorou možno po úplnom nabití telefonovať až 20 hodín, alebo až 20 hodín pozerať videá na YouTube[3].

V prípade, že je potrebné telefón používať dlhší čas a bez možnosti ho počas dňa nabíjať, ponúka OPPO A17 režim Super Power Saving Mode, ktorý pomôže maximálne využiť dostupnú kapacitu batérie. Tento režim sa spustí, keď úroveň nabitia batérie klesne na 10 %. OPPO A17 je naviac vybavený funkciou Super Nighttime Standby. Tá využíva schopnosti umelej inteligencie, aby sa naučila spánkové návyky svojho majiteľa a znížila spotrebu energie tak, že počas noci smartfón využije len 2 % celkovej kapacity batérie[4].

Všestranný výkon s technológiou RAM Expansion a overenou kvalitou

Vďaka mobilnej platforme MediaTek Helio G35 poskytuje OPPO A17 efektívny výkon s osemjadrovým procesorom s frekvenciou až 2,3 GHz. Technológia OPPO RAM Expansion poskytuje možnosť rozšírenia kapacity pamäti RAM telefónu až o 4 GB[5] aktuálne nevyužitej pamäti ROM. Zariadenie umožní s minimálnym oneskorením spúšťať viac pamäťovo náročných aplikácií zároveň.

OPPO A17 je vytvorený aj s ohľadom na odolnosť. Na modely OPPO A17 bolo uskutočnených viac než 130 mimoriadne prísnych testov spoľahlivosti a 320 komplexných testov kvality, aby sa overila napríklad jeho odolnosť voči striekajúcej vode, vysokým teplotám, vysokej vlhkosti, mikro pádom, poškrabaniu a ďalšiemu bežnému opotrebeniu.

Lepšie zabezpečenie a efektivita vďaka systému ColorOS 12.1

Smartfón OPPO A17 poháňa operačný systém OPPO ColorOS 12.1 založený na Androide 12. Nadstavba si zakladá na vysokej úrovni pohodlia pri jej používaní. Napríklad s funkciou Google Lens možno rýchle preložiť text na snímke obrazovky do viac než 100 podporovaných jazykov. Funkcia FlexDrop umožňuje používateľom nechať otvorenú ďalšiu aplikáciu v malom plávajúcom okne, čo zaisťuje efektívnejší multitasking pri prepínaní medzi aplikáciami. Systém ColorOS 12.1 obsahuje tiež nové bezpečnostné funkcie, ako je päťstupňová kontrola prístupu a ochrana informácií z fotografií, ktoré pomáhajú udržať v bezpečí citlivé informácie.  OPPO A17 možno otvoriť pomocou odtlačku prstu na bočnom tlačidle pre zapínanie  alebo pomocou funkcie rozpoznávania tváre. Obe možnosti zaistia zabezpečenie dát používateľa.

Ultra štíhly retro dizajn

OPPO A17 sa vyrába v dvoch farebných prevedeniach – netradičné Modré jazero a elegantná Čierna polnoc, ktoré v oboch prípadoch predstavujú svieži a prémiový vzhľad. Zadný kryt je vyrobený technikou kompozitného spracovania, takže povrch telefónu vyzerá a na dotyk pôsobí ako pravá koža. Vnútorná textúra má jemný reliéf kože a jej povrch je pokrytý UV vrstvou, vďaka ktorej je odolný proti poškrabaniu. S hrúbkou 8,29 milimetra sa OPPO A17 tiež perfektne drží a ovláda v akejkoľvek situácii.

Dostupnosť a ceny

Na Slovensku bude smartfón OPPO dostupný s postupným uvádzaním u jednotlivých partnerov. Ako prvý spustil predaj nového smartfónu autorizovaný predajca a mobilný operátor Orange – už 21. októbra 2022. V Orange bude OPPO A17 taktiež súčasťou ponuky Twin – spoločne s modelom Reno7 Lite 5G. Od 24. októbra 2022 je OPPO A17 dostupný v reťazci NAY a u operátora O2. Predaj novinky začne na prelome októbra a novembra. Dostupný je vo verzii Čierna polnoc za odporúčanú cenu 159 €.

Technické špecifikácie

 OPPO A17
DizajnLake Blue Midnight Black (verzia v predaji)
Procesor a pamäťMediaTek Helio G35 RAM: 4 GB ROM: 64 GB
Operačný systémColorOS 12.1 (Android 12)
DisplejIPS LCD 6,56“, 720 × 1 612 bodov, 60 Hz
Predný fotoaparát5Mpx selfie fotoaparát, f/2.2
Hlavný fotoaparát50Mpx hlavná fotoaparát, f/1.8 2Mpx senzor hĺbky
Mobilné sieteGSM, HSPA, LTE / dual SIM
Rozmery a hmotnosť75,6 × 164,2 × 8,3 mm, 189 g
Batéria5 000 mAh, (10W dobíjanie)
Konektivita802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.3, microUSB
Ďalšia výbavaGPS, senzor odtlačkov prstov
OdolnosťIPX4
Cena159 €

[1] Funkcia Portrait Retouching je podporovaná iba predným fotoaparátom.

[2] Typická kapacita je 5 000 mAh, nominálna kapacita je 4 890 mAh.

[3] Zmerané na základe testov vykonaných v laboratóriách spoločnosti OPPO. Skutočné údaje sa môžu líšiť v závislosti na rozdieloch v prostredí alebo zariadeniach (napr. rozdiely teploty a vek batérie).

[4] Údaje získané na základe laboratórnych testov.

[5] Funkcia RAM Expansion poskytuje možnosť rozšírenia pamäti RAM o 1 GB, 2 GB alebo 4 GB.

Značky: