Z existujúceho paušálu môžete prejsť na novú ponuku aj pred koncom viazanosti.

Paušály Orangeu sú po novom rozdelené do dvoch skupín. Flex a Max. Odlišujú sa zameraním na konkrétneho zákazníka. Flex ocenia používatelia, ktorí hlavne telefonujú a SMSkujú, Max okrem toho ponúka aj balíčky mobilný dát. Ako však napovedá názov, Flex je pomerne flexibilný.

Flex

Typickou cieľovou skupinou paušálu Flex sú zákazníci, ktorí preferujú základné telekomunikačné služby, telefonovanie a správy a nechcú platiť za niečo, čo nevyužijú. Neznamená to však, že budú od dát odtrhnutí. Flex ponúka pripojenie do internetu rýchlosťou 64 kb/s, v prípade záujmu je možné zakúpiť 100 MB dátový balíček za 1 euro. Po jeho prečerpaní je možné aktivovať aj 1 GB balík dát za poplatok 6 eur. Treba však upozorniť na to, že poplatky za dáta sú účtované nad rámec predplateného kreditu. 

Orange o tom nehovorí, ale taktiež ponúka aj paušál Flex 5. Flex 5 je paušál s kreditom 5 EUR mesačne. Ponúka nekonečné volania na 1 zvýhodnené číslo v sieti Orange. Súčasťou paušálu nie je žiaden prístup do internetu, ani pomalou rýchlosťou 64 kb/s, ako je tomu v prípade ostatných paušálov Flex. Takisto si v tomto prípade nemôžete zakúpiť dátový balíček.

V prípade, že sa pre paušál Flex 10 € alebo Flex 15 € rozhodne študent a pri jeho aktivácii sa preukáže preukazom ISIC, ITIC alebo EURO < 26, ako bonus automaticky získa každý mesiac navyše 500 MB dát s maximálnou rýchlosťou.

received_10208000087732794

Výhodou paušálov Flex je podľa operátora úplná flexibilita v tom, ako používateľ využije mesačný kredit. Či už ide o volania a správy v rámci Slovenska alebo doplnkové služby. Miesto väčšieho balíka dát obsahuje paušál nové benefity pre viac komunikácie s blízkymi – možnosť vybrať si skupinu telefónnych čísel pre neobmedzenú komunikáciu ako aj bonusový kredit na Prima kartu pre blízkeho.

Faktom je, že pre používateľa, ktorý chce dátovať a platiť čo najnižší mesačný poplatok, bola výhodnejšia Sova 10 (so 700 MB balíkom za 1,99 eur) ako aktuálna ponuka Flex 10. „Zvieratká“ však od dnešného dňa končia, Orange bude ponúkať iba nové paušály. Ale ak sa nechcete opäť viazať, môžete váš aktuálny paušál využívať aj naďalej.

orange_flex

Max

Paušály Max smeruje Orange na používateľov, pre ktorých sú dáta dôležité. Paušály obsahujú neobmedzenú komunikáciu v rámci Slovenska a možnosť zdieľať svoje dáta s ďalším zariadením, napríklad s tabletom.

Priemerná spotreba dát zákazníkov Orangeu je stále nižšia ako objem dát v balíkoch. Ak sa však aj stane, že zákazník svoj balík dát minie, môže surfovať ďalej so zníženou rýchlosťou 128 kbit/s.

received_10208000086532764

Nové paušály sú dostupné bez viazanosti, pri 12 a 24 mesačnej viazanosti s telefónom, ako aj pri 15 mesačnej viazanosti bez telefónu. V takom prípade zákazník získa ďalšie benefity navyše.

Ak sa rozhodne pre paušál Flex s 15 mesačnou viazanosťou, získa 5 % zľavu z mesačného poplatku a 100 SMS/MMS navyše, ak sa rozhodne pre paušál Max s 15 mesačnou viazanosťou, tiež získa 5 % zľavu z mesačného poplatku a 1000 MB dát navyše.

orange_max

Pokiaľ dnes používate niektorý zo „zvieratkových“ paušálov a zvažujete prechod na Max alebo Flex, Orange ho umožní aj v prípade, že ste stále vo viazanosti. Podmienkou je, aby bola výška mesačného poplatku nového paušálu minimálne rovnaká, ako je tomu teraz.

Orange už „zvieratkové“ paušály nebude ponúkať, k dispozícii bude iba Flex a Max. Ale ak sa nechcete opäť viazať alebo meniť paušál, môžete váš aktuálny paušál využívať aj naďalej.

Nové paušály si už môžete pozrieť aj na aktualizovanom webe operátora orange.sk

Nové paušály si už môžete pozrieť aj na aktualizovanom webe operátora orange.sk

Prečítajte si aj:

Orange: Máme aj paušál Flex 5 a 1 GB balík dát pre Flex a Max

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit