Už 90% populácie Slovenska môže využívať 4G sieť Orangeu.

Orange počas decembra rozšíril svoju 4G sieť do ďalších 39 nových lokalít, vďaka čomu je aktuálne dostupná celkovo v 140 mestách a 1 522 obciach. Ich obyvatelia majú prístup k rýchlemu mobilnému internetu, ale aj k pevnému Domácemu 4G internetu, ktorý je spoľahlivejšou a rýchlejšou alternatívou ako DSL pripojenie pre miesta bez prístupu k optike.

Orange považuje za pokrytú lokalitu takú, v ktorej je minimálne 50 percent obyvateľov pokrytých signálom vo vnútri budovy. Do celkového počtu pokrytej populácie patrí len tá časť obyvateľstva mesta alebo obce, ktorá môže mobilný internet v sieti 4G plnohodnotne využívať. 

Zoznam novopokrytých obcí

Blatnica, Branovo, Bruty, Černina, Dolné Saliby, Domaniža, Drienovská Nová Ves, Dúbravy, Horné Mýto, Horné Saliby, Hranovnica, Jelenec, Kalameny, Kendice, Kojatice, Kráľovce, Ľubovec, Lukavica, Malé Lednice, Malý Šariš, Mužla, Nevidzany, Orovnica, Petkovce, Petrovany, Pohorelá, Príbelce, Pružina, Rudňany, Semerovo, Strekov, Tajná, Tekovská Breznica, Topoľníky, Trhová Hradská, Turcovce, Veľké Kostoľany, Zborov nad Bystricou, Župčany

4G pokrytie Orangeu k 2. 1. 2018

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Telekom, Orange, O2, 4ka: Aké je ich aktuálne pokrytie 4G sieťou a akým spôsobom ho určujú? (aktualizované k 2. 1. 2018)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit