Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Multižánrový festival Grape už čoskoro otvorí po dvanásty raz svoje brány a Orange ako hlavný partner festivalu pri tom nebude chýbať.

Návštevníkom operátor poskytne maximálny zážitok nielen vďaka free Wi-fi v celom areáli, ale posilní aj 3G a 4G pokrytie a prinesie aj vysokorýchlostnú 5G sieť. Aby si zákazníci Orangeu užili festival skutočne naplno, operátor pre nich pripravil balík dát zadarmo.

Trenčianske letisko v auguste opäť ožije hudbou rôznych žánrov a interpretov. Z letiska v Piešťanoch sa sem presťahuje obľúbený festival Grape. Po pandemickej prestávke sa jeho návštevníci od 12. do 13. augusta môžu tešiť na dress code v štýle cirkusantov a kočovníkov. Výber nie je náhodný, keďže festival je aktuálne „bez stáleho domova“ a čaká na dostavbu novovznikajúceho areálu v Trnavskom kraji. Dôraz sa dáva najmä na komfort návštevníka, aby mu na festivale nič nechýbalo a mohol sa dokonale zabaviť, s čím tento rok pomôže aj Orange.

Najlepšia sieť nemôže chýbať

Vybitý telefón, nedostatok informácií či nedostupnosť siete na festivale Grape nehrozí. Orange v celom areáli zabezpečí bezplatnú Wi-Fi, posilní 3G a 4G sieť a novinkou bude aj vysokorýchlostná 5G sieť. Využiť ju môžu automaticky všetci zákazníci s 5G zariadením a aktivovaným balíkom Extra dáta. Pre svojich zákazníkov má Orange pripravený darček v podobe festivalových 5GB dát zadarmo, o podmienkach ich získania budú informovaní návštevníci festivalu prostredníctvom SMS po vstupe do areálu. Vďaka Orangeu si tak návštevníci budú môcť vychutnať maximálny zážitok v najlepšej sieti.

Orange prinesie na Grape festival 5G kamery – napájané solárnou energiou spolu s umelou inteligenciou pre zvýšenie bezpečnosti účastníkov. Orange prvýkrát na festivale predstaví produkt Orange AI Vision – umelú inteligenciu, ktorá bude na základe anonymizovaných záznamov z 5G kamier identifikovať nebezpečné predmety ako zbrane a nože na festivale. Umelá inteligencia bude organizátorom pomáhať riešiť aj iné operatívne úlohy, ako je sčítanie účastníkov festivalu a podobne. 5G kamery budú na festivale napájané cez solárnu energiu a využívať budú priamo 5G sieť od Orangeu, ktorá bude vystavaná pre festival Grape.

Orange zóna a unikátne Machovisko

Na Grape sa neschováva len pred slnkom, ale aj pred dažďom. Orange zóna poskytne útočisko v oboch prípadoch a návštevníci sa v nej môžu tešiť na osvedčenú nabíjačkáreň, elektrické a USB nabíjacie kapacity v zóne, rady Orange Expertov ohľadom nastavení mobilných zariadení alebo aplikácií, ale i bar či kaviareň. Na festivale bude aj unikátny klub Machovisko, ktorý prináša Nadácia Orange v spolupráci s organizáciou IPčko. Ide o nový koncept neformálnej psychologickej pomoci pre mladých ľudí v krízových situáciách, v ktorom sa stretáva odbornosť, neformálnosť, pomoc, zážitok, záujem a rozvoj. Návštevníci môžu s psychológmi bezplatne prebrať akékoľvek svoje problémy. Jeden zo zakladateľov festivalu, Juraj Podmanický, sa vyjadril, že niečo takého bude na Grape po prvýkrát v histórii. Pre všetkých nadšencov digitálnych technológií bude v rámci zóny vzdelávaco-komunitná dielňa Lab powered by Nadácia Orange, v ktorej si môžu návštevníci festivalu počas celého dňa vyskúšať moderné technológie ako 3D tlačiarne, laser cutter alebo plotter. V Orange Vane si okrem dobitia mobilných zariadení môžu návštevníci vyskúšať nový Xbox s next-gen hrami, či Orange TV s kompletnou ponukou TV staníc.

REcyklujeme a dávame starým mobilom nový význam

Celosvetovo sa každoročne vyrobí približne 1,5 miliardy mobilov, zrecyklovaných je však len 1 – 2 %. Každý, kto prinesie do Orange zóny svoj starý alebo nepotrebný mobil, sa môže spoľahnúť, že sa operátor postará o jeho ekologickú likvidáciu. Okrem toho sú všetci zaradení do súťaže o vstupenku na Grape 2023. Zákazníci Orangeu za splnenie tejto misie v rámci programu Orange Svojim môžu získať jednorazový balík 10 GB dát s platnosťou na mesiac (platí pre užívateľov paušálov Go Yoxo, Go Safe Data a Go Safe Mini až Go Safe Extra). Voucher 5 Eur na nákup kníh na www.martinus.sk (platí pre užívateľov paušálov Go Safe Premium a vyššie). Orange zároveň daruje za každý odovzdaný kus 50 centov Neziskovej organizácii INCIEN – Inštitút cirkulárnej ekonomiky.

Značky: