Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Orange prichádza s novou aplikáciou pre Android a iOS, ktorá zaistí ešte lepšiu bezpečnosť zákazníkov v online prostredí. Operátor rozširuje základnú bezplatnú službu Online ochrana o možnosť chrániť mobilné smart zariadenia zákazníka aj mimo siete Orange, napríklad vo verejných Wi-Fi sieťach, v roamingu a podobne.

Bezplatná služba Online ochrana, ktorú priniesol Orange začiatkom tohto roka ako prvý operátor na Slovensku, dokáže zariadenia prihlásené v jeho mobilnej a pevnej sieti ochrániť pred škodlivým obsahom ešte predtým, ako by sa do nich mohol dostať a ohroziť tak ich  majiteľov. Nová spoplatnená verzia služby  túto ochranu rozširuje a zabezpečí smart zariadenie zákazníka aj v iných mobilných sieťach, vrátane verejných Wi-Fi sietí a roamingu. Zákazník tak bude pred nástrahami internetu chránený aj vtedy, ak práve nebude prihlásený v sieti Orange.

„Kybernetická bezpečnosť zákazníkov je pre nás prioritou a náš prísľub neustále zlepšovať ich ochranu napĺňame do bodky. Tak, ako sme na začiatku roka sľúbili, rozširujeme službu Online ochrana – zatiaľ čo doterajšia základná verzia služby bola bezplatnou súčasťou Go Safe paušálov a chránila zákazníkov v sieti Orange, od 18. novembra prinášame jej komerčné rozšírenie pre ochranu aj mimo našej siete. Vďaka nemu sa tak naši zákazníci môžu cítiť bezpečne aj pri prihlasovaní sa do rôznych verejných Wi-Fi sietí v reštauráciách, kaviarňach, na letiskách a ďalších miestach s možnosťou Wi-Fi pripojenia, prípadne v akejkoľvek mobilnej sieti v zahraničí počas roamingu. Pre využitie novej služby je okrem jej aktivácie potrebné si do mobilného zariadenia stiahnuť aplikáciu, ktorú sme špeciálne pre tento účel vyvinuli. Dostupná je pre Android aj iOS zariadenia,“ vysvetľuje Martin Hromkovič, riaditeľ úseku marketingu pre rezidenčných zákazníkov a značky spoločnosti Orange Slovensko.

Novú  službu  Online  ochrana  Smart  zariadenia  si  zákazník  môže  aktivovať v ktorejkoľvek predajni, na zákazníckej linke alebo najjednoduchšie priamo v aplikácii Môj Orange. Jej cena sú 2 eurá mesačne. Aplikácia, ktorej nainštalovanie do mobilného  zariadenia  je  nevyhnutné  pre  využitie  služby,  je  bezplatne  dostupná v Google Play aj Apple Store.

Hlavnými benefitmi služby Online ochrana sú ochrana pred kybernetickými hrozbami ako phishing, spam, spyware, trójske kone, ransomware a podobne. Potenciálne hrozby sú tak zablokované ešte predtým, ako sa môžu dostať do zariadenia zákazníka, a to bez nutnosti čokoľvek inštalovať. V bezplatnej verzií ponúka zákazníkom túto ochranu v sieti Orange, v komerčnej verzii aj mimo nej.

Služba je za rovnakú cenu dostupná aj pre biznis paušály. Oproti verzii pre rezidenčných zákazníkov ponúka navyše možnosť manažovať prístupové práva používateľa. Túto funkcionalitu môžu využiť zamestnávatelia pre lepšiu ochranu zariadení zamestnancov pred nežiaducim obsahom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.