Partnermi jednotlivých súťažných kategórií sú spoločnosť ESET, Fun rádio a Httpool.

Orange Slovensko, najväčší mobilný operátor v krajine, sa stal exkluzívnym partnerom prvého ročníka súťaže Podcast roka. Preto premiérový ročník nesie názov Orange Podcast roka 2023. Orange je lídrom v poskytovaní komplexných telekomunikačných služieb a má viac ako 2,4 milióna zákazníkov.

Partnerstvo s najväčším operátorom na Slovensku bolo pre Podcast roka logické. Podcasty vo svojich začiatkoch počúvali poslucháči bez internetu, dopredu si ich stiahli a počúvali počas aktivít alebo cestovania.

Vďaka široko dostupnému mobilnému internetu však väčšina poslucháčov podcastov na Slovensku aj vo svete počúva svoje obľúbené šou kdekoľvek, bez toho, aby si ich museli dopredu sťahovať.

Orange Slovensko bude v porote zastupovať Tomáš Palovský, Chief Corporate & Brand Reputation Officer, ktorý je veľkým fanúšikom a konzumentom podcastov.

Partneri súťažných kategórii: ESET, Fun rádio, Httpool

Pri zahraničných verziách súťaže Podcast roka je bežné, že každá súťažná kategória má aj svojho partnera a my sa tešíme, že sme našli partnerov aj na Slovensku.

Partnerom súťažnej kategórie Pokrok je spoločnosť ESET. V Pokroku súťažia podcasty z kategórií biznis, technológie, veda a vzdelávanie.

Partnerom súťažnej kategórie Vypínač je Fun rádio. Vo Vypínači súťažia podcasty z kategórií fikcia, komédia, skutočný zločin a spoločnosť a kultúra.

Partnerom súťažnej kategórie Ateliér je Httpool by Aleph, exkluzívny zástupca reklamného priestoru Spotify na Slovensku. V Ateliéri súťažia podcasty z kategórií história, hudba, TV a film a umenie.

Mediálnymi partnermi Podcastu roka sú tlačová agentúra SITA, denník SME, technologický portál TOUCHIT, magazín Forbes Slovensko.

Podcast roka ďalej podporujú okto.digital, Depo, Sundeck, IAB Slovakia a 2muse.

Hlasovanie verejnosti bude spustené 1. júna

Aktuálne prebieha hodnotenie poroty, ktorá má 8 členov. Tím štyroch porotcov rozšírili zástupcovia partnerov súťaže.

Okrem Tomáša Palovského za Orange Slovensko je to za ESET Slovakia Peter Ohrajter, Director of Marketing and Corporate Communication. Httpool by Aleph zastupuje Dávid Šerfözö, Spotify Lead Slovakia. A štvorku uzatvára Marek Mikúšek, Programový riaditeľ RADIO GROUP (Fun rádio a Rádio Vlna).

Porota dostala od organizátorov širšie nominácie z viac ako 1300 súťažiacich podcastov, ktoré splnili podmienky prvého ročníka. Širšie nominácie boli zostavené na základe dát z rebríčkov popularity podcastov Spotify a Apple Podcasts.

Úlohou poroty je vybrať užšie nomináciedo verejného hlasovania, ktoré sa začína 1. júna 2023. Aj keď sa váš podcast nedostane do užšej nominácie v rámci súťažných kategórii, stále má šancu vyhrať cenu popularity Miláčik, o ktorej rozhoduje len verejnosť svojimi hlasmi.

Prihláste sa na newsletter Podcastu roka a pošleme vám e-mail hneď ako bude spustené hlasovanie.

Článok bol uverejnený v rámci mediálnej spolupráce.

Prečítajte si aj:

Značky: