Svojich zákazníkov chce odmeňovať „na mieru„. 

Orange pripravil pre zákazníkov novú iniciatívu, ktorá ich má motivovať k tomu, aby ostali verní tomuto operátorovi, prípadne zvážili prenos čísla. Lojalitný program sa nazýva Orange výhody a jeho hlavným prínosom je zjednotenie výhod a zliav na jednom mieste, personalizácia a relevantnosť. Používatelia môžu využívať benefity, ktoré sú rozdelené do štyroch kategórií: zľavy na nákupy a zážitky u partnerov, personalizované telekomunikačné výhody od Orangeu, digitalizované vernostné karty a prekvapenia pre zákazníkov pri rôznych príležitostiach.

K benefitom je možné pristupovať prostredníctvom nového webu Orangevyhody.sk alebo použitím mobilnej aplikácie. Tá je už dostupná vo verzii pre operačný systém Android. Aplikácia pre iOS sa má objaviť v obchode AppStore počas najbližších dní. Aplikáciu pre Android sme otestovali a treba konštatovať, že sa momentálne ešte nenachádza vo finálnej podobe, na čo upozorňujú aj používatelia prostredníctvom svojich recenzií.

Aplikácia pre Android je už dostupná. Momentálne však nie je bezchybná

Aplikácia pre Android je už dostupná. Momentálne však nie je bezchybná

Nový lojalitný program je primárne určený zákazníkom operátora. Iba tí môžu využívať ponúkané benefity. Ostatní používatelia môžu prehliadať dostupné ponuky a letáky, avšak ponúkané benefity nevyužijú. Počas nášho testovania sme si všimli aj to, že pre využívanie výhod a ponúk budete potrebovať mobilné telefónne číslo, ktoré je registrované v sieti Orange.

V našom prípade sme sa zaregistrovali pomocou telefónneho čísla, ktoré je u iného operátora, avšak je priradené k službe pevného internetu a digitálnej televízie v Orangei. Orange výhody nás však nepovažujú za zákazníka. Operátor na túto otázku počas tlačovej konferencii reagoval odpoveďou, že je potrebné mať k danému programu aj niektorú z mobilných služieb, napr. nulový paušál.

Program má už dnes viac ako 100 partnerov

Program má už dnes viac ako 100 partnerov

Podľa Orangeu je výhodou nového programu fakt, že na rozdiel od bežných zľavových portálov nemusia zákazníci Orangeu za výhodu, ktorú si vyberú, zaplatiť vopred. Stačí si ju bezplatne rezervovať. Už dnes môžu používatelia využívať zľavy na nákupy alebo zážitky u viac ako 100 partnerov. Orange výhody sú taktiež momentálne jediným lojalitným programom, ktorý na jednom mieste ponúkne aj personalizované akcie a zľavy na telekomunikačné služby. Tie Orange plánuje pripravovať na základe odhadovaných komunikačných potrieb každého zákazníka individuálne a môžu sa stať (teoreticky) jednou z hlavných predností nového programu.

Výhoda mobilnej aplikácie spočíva aj v tom, že si používatelia môžu digitalizovať vernostné karty – jednoducho si ich naskenujú a nemusia ich potom fyzicky nosiť v peňaženke. Vernostné karty, ktoré na svoje využívajú napr. magnetický pásik, nie je možné zatiaľ pomocou tejto aplikácie plnohodnotne využiť. Používatelia však môžu v aplikácii získať aj úplne nové vernostné karty od vybraných partnerov. Všetci zákazníci Orangeu nájdu v aplikácii aj novú elektronickú vernostnú Orange kartu, ktorú môžu začať využívať okamžite. Dostupná je aj pre všetkých zákazníkov s predplatenou kartou.

Do mobilnej aplikácie si môžete uložiť aj vernostné karty

Do mobilnej aplikácie si môžete uložiť aj vernostné karty. Samozrejme môžete využívať aj dostupné zľavy a ponuky

Doplnené 10.6.: Nový lojalitný program od Orangeu vám predstavujeme aj v našom redakčnom videu.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit