Nasadzovať ju začne od 5. augusta.

Orange oznámil, že začal s nasadzovaním novej, modernejšej mobilnej aplikácie Orange TV. Tú bude postupne sprístupňovať od 5. augusta počas nasledujúcich týždňov.

Vynovená aplikácia bude naďalej dostupná pre systémy Android a iOS, prinesie vylepšenia v dizajne, zosúladí používateľské rozhranie s ostatnými TV službami Orangeu a vylepší používateľskú skúsenosť niekoľkými zmenami funkcionalít. Kľúčová informácia je, že ak používate Orange TV stick, už nebudete potrebovať dve aplikácie, nakoľko jeho ovládanie už podporuje aj priamo nová verzia aplikácie Orange TV.

Orange TV, nový dizajn. Zdroj: Orange

Kľúčové novinky novej verzie

  • Vzhľadovo sa zmenila sekcia EPG (elektronický programový sprievodca), je prehľadnejšia a modernejšia, s lepšou orientáciou v archíve.
  • Pribudla takzvaná agregácia obsahu. Divákovi sa prehľadnejšie zoskupí a následne zobrazuje video obsah ako napríklad seriály a výsledky vyhľadávania.
  • V novej sekcii Domov divák nájde návrh obsahu relevantný preňho, svoj obľúbený obsah tak má vždy poruke bez opakovaného vyhľadávania. K dispozícii je napríklad rýchly prístup k svojim naposledy sledovaným staniciam.
  • Pribudla aj personalizovaná sekcia Moje videá, ktorá ponúka mix jeho nahrávok, zapožičaných či rozpozeraných videí a podobne.
  • Nová mobilná aplikácia Orange TV umožňuje používanie Orange TV sticku bez potreby inštalovať si špeciálnu apikáciu.

Orange TV, nový dizajn. Zdroj: Orange

Aktualizácia bude postupná a dobrovoľná

Aktualizácia aplikácie bude existujúcim používateľom nasadzovaná postupne v priebehu nasledujúcich približne 2 mesiacov. Zároveň je dobrovoľná, je teda na zákazníkovi, či začne používať novú verziu, alebo si ponechá pôvodnú. Pre používanie novej verzie sa do nej stačí nanovo prihlásiť.

Nová aplikácia Orange TV je zároveň dostupná aj formou testovacej beta verzie pre systémy Android. Záujemcovia si ju môžu stiahnuť v aplikačnom obchode a ako dobrovoľní testeri sa podeliť o svoje postrehy či návrhy na vylepšenie.

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Recenzia Orange TV stick: Nový spôsob, ako sledovať televíziu od Orangeu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit