Ortur Laser Master 2 Pro je riešenie pre domáce gravírovanie. Zvládne gravírovať rôzne materiály ako drevo, sklo, kameň či koža.

Tlačiareň dokáže spracovať až 32 rôznych pokynov, od hladšieho a jemnejšieho vyrezávania s vyššou presnosťou, až po rýchlejšie vyrezávanie či gravírovanie s nižšou presnosťou. Upozorňujeme, že jej použitie nie je určené pre deti a pri neopatrnej manipulácii môže dôjsť ku zraneniu.

Konštrukcia a dizajn

Tlačiareň príde v rozloženom stave, pričom používateľ si ju dokáže poskladať sám. Priložený návod nie je úplne prehľadný a preto skôr odporúčame postupovať podľa video návodov.

Po zložení, ktoré šikovnejším môže trvať niekoľko hodín sa môžete pustiť do tlače. Tlačiareň sa dokáže pohybovať po dvoch osiach. Výšku gravírovaciej hlavy nastavujete pomocou oceľového valčeka.

V tlačiarni je predinštalovaný firmvér Ortur Laser série 1.5. Na konštrukčnom paneli tlačiarne je osadený aj snímač detekcie plameňa, ktorý v prípade zaznamenania plameňa tlačiareň automaticky vypne. Rovnako je na rýchle vypnutie možnosť využiť núdzové tlačidlo.

Tlačiareň je napájaná 24 V napätím, čo je v podstate unikátne spomedzi konkurenčných riešení, vďaka čomu sa dá považovať za bezpečnejšiu. Gravírovať či frézovať však nie je nikdy možné bez priameho dozoru, pretože počas procesu môže dôjsť k neočakávaným situáciám. Nefunguje to ako pri 3D tlačiarni, ktorú môžete nechať tlačiť aj bez dozoru.

Ortur Laser Master 2 Pro dokáže spracovať 32 pokynov, vyrezávanie je hladšie a jemnejšie, presnosť a rýchlosť vyrezávania je vyššia. Okrem toho dokáže laser pracovať aj reliéfne.

  • Ortur Laser Master 2 ProZdroj: TOUCHIT.sk
  • Ortur Laser Master 2 ProZdroj: TOUCHIT.sk
  • Ortur Laser Master 2 ProZdroj: TOUCHIT.sk
  • Ortur Laser Master 2 ProZdroj: TOUCHIT.sk
  • Ortur Laser Master 2 ProZdroj: TOUCHIT.sk

Naše skúsenosti

Zloženie tlačiarne je pomerne náročnejší proces, pri ktorom rozhodne odporúčame využiť video návod, kde nájdete celý proces krok po kroku. Samotné používanie tlačiarne je jednoduché, šikovnejší používatelia rýchlo pochopia princípy. My sme pri tlači používali softvér Lasergrbl, ktorý je zadarmo.

Gravírovali sme na drevo, pričom pri samotnom procese vznikalo dosť veľké množstvo dymu. Tlačiareň neodporúčame používať v priestoroch, kde máte požiarne senzory. Od výrobcu je možné zakúpiť špeciálny kovový kryt tlačiarne s odvetrávacou trubicou, ktorý by mal tento problém vyriešiť, ak máte kam vyviesť vznikajúci dym.

Tlačiareň je potrebné umiestniť na povrch, pri ktorom počítate s potenciálnym poškodením. Hoci sa v konečnom dôsledku nemusí poškodiť. Pri používaní však odporúčame vždy pod gravírovaný povrch položiť dodatočnú drevenú dosku. Pozor, nikdy nie metalický povrch.

Zariadenie rozhodne nie je určené na použitie deťom. Hoci je laserový lúč chránený krytom a pri používaní musíte mať nasadené ochranné okuliare, môže dôjsť k neočakávanej udalosti.

Prípadné otázky ohľadom Ortur Laser Master 2 Pro, môžete konzultovať priamo s technickou podporou Ortur na ich Facebooku, alebo si môžete pozrieť ďalšie videá z ich dielne priamo na ich YouTube kanále.

Tlačiareň je aktualne dostupná za 398 eur a môžete ju zakúpiť na nasledujúcich linkoch:

Ortur.net: https://s.zbanx.com/r/T8PRXEpABepC

Aliepress store 1: https://s.zbanx.com/r/XN01GbHw47fG

Aliepress store 2: https://s.zbanx.com/r/XalyNCoOkDpq

Značky: