Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenský zástupca značky Ford – Summit Motors Slovakia, zorganizoval oslavu 60. výročia Fordu Mustang, na ktorej zároveň predstavil najnovšiu siedmu generáciu tohto legendárneho vozidla.

Importér značky Ford na Slovensku – Summit Motors Slovakia zorganizoval 30. mája 2024 na letisku v Žiline podujatie určené pre všetkých majiteľov Mustangov. Hlavným dôvodom tohto jedinečného eventu bola oslava 60. narodenín, ako i slávnostná premiéra najnovšej generácie Fordu Mustang na Slovensku.

Ford Mustang
Ford Mustang


Na letisku v Žiline sa stretlo 135 Mustangov rôznych ročníkov a 270 návštevníkov
zo Slovenska, ale aj z Českej republiky. Viacero majiteľov Mustangov sa zúčastnilo aj úvodnej spanilej jazdy a na letisko do Žiliny prišli spoločne v jednej kolóne aut. Okrem slávnostnej premiéry Fordu Mustang GT a Fordu Mustang Dark Horse bol pre návštevníkov pripravený aj ďalší zaujímavý program, ktorý vyvrcholil pretekmi na štvrť míle a skúšobnými jazdami na nových Mustangoch. Program dopĺňali mnohé sprievodné aktivity, catering a hudobný koncert kapely Crownies.

„Sme naozaj radi, že aj prostredníctvom tohto stretnutia sme mohli spoločne s majiteľmi a milovníkmi Mustangov osláviť 60. narodeniny tohto ikonického vozidla a zároveň na Slovensku predstaviť jeho najnovšiu siedmu generáciu. Mustang komunita je v našej krajine silná a nás teší záujem ľudí o toto vozidlo. Na akcii sme preto spolu s našimi obchodnými partnermi zorganizovali aj skúšobné jazdy na najnovších Mustangoch, čo bolo príjemným prekvapením pre všetkých zúčastnených,
“ dodáva Ján Vrábel, riaditeľ predaja a marketingu Summit Motors Slovakia.

  • Ford Mustang
  • Ford Mustang
  • Ford Mustang
  • Ford Mustang
  • Ford Mustang
  • Ford Mustang
  • Ford Mustang
  • Ford Mustang
  • Ford Mustang

Nový Ford Mustang prichádza na Slovensko vo výbavách GT a Dark Horse. Výbava GT – kupé alebo kabriolet s motorizáciou 5.0L Ti-VCT V8 RWD, s výkonom 328 kW, šesťstupňovou manuálnou alebo desaťstupňovou automatickou prevodovkou. Výbava Dark Horse – kupé s motorizáciou 5.0L Ti-VCT V8 RWD, s výkonom 334 kW, šesťstupňovou manuálnou prevodovkou (Tremec) alebo desaťstupňovou automatickou prevodovkou.

Toto najpredávanejšie športové auto sveta je na Slovensku dostupné od 59 900 €.