Svoje znalosti môžete otestovať zadarmo v školení od ESETu.

Cieľom školenia je poskytnúť zamestnancom v prehľadnej podobe poznatky, ktoré posilnia odolnosť ich organizácie pred kybernetickými hrozbami. Školenie pokrýva najbežnejšie digitálne nástrahy, s ktorými sa zamestnanci môžu pri práci stretnúť. Bezplatné školenie kybernetickej bezpečnosti umožňuje na záver otestovať svoje znalosti.

Podľa expertov sa väčšina kybernetických útokov voči firmám začne chybou na strane zamestnanca. Či už ide o používanie slabých hesiel, klikanie na škodlivé odkazy alebo zdieľanie citlivých informácií, tieto prešľapy môžu ohroziť celú organizáciu. Následky kybernetického útoku môžu vyústiť do úniku údajov, straty financií aj reputačnej škody. Zamestnanci môžu kyberzločincom otvoriť bránu k úspešnému útoku z nepozornosti či v dôsledku nedostatočných vedomostí.

skolenie eset malver kurzZdroj: ESET

Školenie pozostáva z piatich hlavných okruhov:

  1. Ako sa vyhnúť malvéru?
  2. Bezpečné používanie internetu
  3. Ochrana bezpečnými heslami
  4. Bezpečie e-mailovej komunikácie
  5. Ochrana pred cielenými hrozbami

Používatelia majú na školenie neobmedzený čas a môžu sa zamerať na vybrané témy. Na záver každej témy sú zhrnuté kľúčové poznatky o danej problematike. Súčasťou školenia je aj test vedomostí o digitálnej bezpečnosti, ktorý vychádza z tém a obsahu tohto školenia. Po absolvovaní testu si môže používateľ skontrolovať svoje odpovede vo vyhodnotení, ako aj poslať potvrdenie s výsledkom testu na svoj email.

Okrem bezplatného školenia má ESET aj platenú, prémiovú verziu školenia kybernetickej bezpečnosti. Toto školenie je vhodné pre profesionálne a organizované vzdelávanie zamestnancov v rámci firemného prostredia. Premium Školenie kybernetickej bezpečnosti pre zamestnancov navyše oproti bezplatnej verzii zahŕňa správu kurzu s prehľadom o stave absolvovania jednotlivými zamestnancami, interaktívne rozhranie s prvkami hry, kde účastník vystupuje v roli hrdinu či simulátor phishingu. Premium školenie navyše poskytuje zamestnancom oficiálny certifikát a spĺňa legislatívne požiadavky Zákona č. 69/2018 o vzdelávaní zamestnancov.
Zdroj: ESET

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.