Microsoft oznámil novú funkciu s názvom Prehrať moje emaily.

Ide o verziu pre smartfóny a Táto funkcia bude čítať emaily prijaté v aplikácii Outlook takzvaným prirodzeným hlasom. Funkcia využíva hlasovú technológiu Cortany. Keď ste na ceste do práce, pri multitaskingu alebo kedykoľvek, keď sú vaše ruky zaneprázdnené inými vecami, môžete požiadať Cortanu, aby nahlas prečítala text z vašich emailových správ. Správu priniesol web MSPoweruser.

Funkcia bude zohľadňovať dôležitosť správ a na základe jej vyhodnotenie bude postupne čítať vaše doručené emaily. Je vhodná vtedy, keď si chcete obsah vypočuť a nemôžete použiť ruky alebo nechcete email čítať. Takisto sa bude dať interagovať a na emaily napríklad odpovedať hlasom s prepisom do textu alebo ich označiť príznakom či odstrániť.

Novinka s názvom Prehrať moje emaily je k dispozícii pre Office 365, Outlook.com a Gmail. Zatiaľ sa dajú prehrávať emaily len z jedného konta. To aj v prípade, že máte v aplikácii Outlook nastavenú možnosť Všetky kontá. Funkcia vyžaduje pripojenie na internet. Viac, o tom, ako to celé funguje, vysvetľuje Microsoft vo svojom videu.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.