Outriders je príjemné prekvapenie a jedna z najzábavnejších hier, ktoré sme tento rok hrali.

Outriders je hra od štúdia People Can Fly, ktoré nás v minulosti potešilo strieľačkami Painkiller a Bulletstorm a čiastočne spolupracovalo aj na hernej sérii Gears of War. Prvý diel tejto série portovalo na počítače a pomáhalo pri vývoji Gears of War: Judgment. Poliaci teraz využili svoje predchádzajúce skúsenosti a výsledkom je Outriders.

Priznáme sa, že sme od tejto hry veľké zázraky nečakali. Na prvý pohľad sa totiž tvárila ako klon Gears of War. Vývojári však do hry dokázali zakomponovať jednoduché RPG prvky, schopnosti ako z Diabla a systém vylepšovania postavy a vybavenia ako to poznáte z Destiny.

Výsledkom je prekvapujúco zábavný kokteil, ktorý do veľkej miery profituje z toho, že hlavná herná náplň – strieľanie, je dostatočne zábavná, atraktívna a motivujúca, a to aj z dlhodobého hľadiska.

Základný popis hry – chodíte po hernom svete a strieľate nepriateľov, totiž znie pomerne stereotypne. Vývojárom sa však podarilo dosiahnuť, že Outriders ponúkajú zábavnú hrateľnosť a skvelý pocit z akcie a to, v kombinácii s neustálym vylepšovaním postavy, vhodne nastavenou náročnosťou a výzvou a pravidelným odmeňovaním, hráča motivuje k ďalšiemu hraniu. Outriders sa tak stali našou obľúbenou hrou, pri ktorej sme radi večer relaxovali.

Čo sa stane, keď skombinujete Diablo, Destiny a Gears of War?

Outriders ponúkajú kooperatívny multiplayer pre troch hráčov a dostatočne atraktívny end-game obsah, aby ste pri hre trávili viac času, ako budete potrebovať na dokončenie príbehu. Určitú rozmanitosť zabezpečujú viaceré triedy herných postáv a rozmanití nepriatelia.

Každý z nich vyžaduje inú stratégiu a formu boja. Samozrejmosťou sú tiež bossovia a elitní nepriatelia, takže v tomto smere sa budete cítiť ako pri hraní Diabla. Z hľadiska multiplayeru poteší, že môžete hrať s kamarátmi, ktorí hrajú na inej platforme ako vy.

Outriders sme testovali na počítači aj Xboxe a oceňujeme dobrú optimalizáciu. V dobrej kvalite si zahráte aj na menej výkonnom hardvéri. Škoda len problémov s konektivitou, ktoré sa môžu objaviť.

Praktické je, že táto hra je súčasťou predplatného Xbox Game Pass pre Xbox, takže ak túto službu používate, určite si Outriders zahrajte. A túto hru nájdete aj v ponuke cloudového hrania Google Stadia, takže si ju môžete zahrať aj bez výkonného herného počítača.

Páči sa nám

  • Zábavná hrateľnosť
  • Fungujúca zmes herných prvkov z viacerých známych titulov
  • Skvelý pocit z boja
  • Súčasť predplatného Xbox Game Pass

Nepáči sa nám

  • V princípe opakujúca sa herná náplň
  • Problémy s konektivitou
  • Príbeh nestojí za nič

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 59,99 €

  • OutridersZdroj: Steam
  • OutridersZdroj: Steam
  • OutridersZdroj: Steam

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit