Na výstave Coneco 2022 sme sa zastavili aj na stánku s prezentáciou taphome. Je to komplexný systém na ovládanie kúrenia/chladenia, žalúzií, osvetlenia, vetrania alebo aj fotovoltaiky.

Široká podpora zariadení

TapHome je systém v ktorom môžete robiť úpravy podľa seba. Systém spolieha skôr na káblové prepojenie medzi centrálnou jednotkou, riadiacimi členmi a ovládacími prvkami. Ako používateľ ovládate celý systém bezdrôtovo napr. z mobilu alebo z tabletu. Podporovaný je operačný systém Windows 10, Google Play, App Store, v beta verzii je podpora pre Mac OS. Systém pracuje s asistentami Siri a Alexa.

Kedy sa pre systém rozhodnúť?

Ideálna inštalácia je v etape, keď sa budova projektuje a stavia, spoločnopsť má viacero domácich aj zahraničných referencií.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Snímače pre systém Taphome

Možnosti ovládania a analýzy

A čo všetko môžete robiť? Je tu napr. zónová regulácia teploty pre jednotlivé miestnosti. Systém ukladá informácie z rôznych zariadení tak, aby ste pochopili procesy v budove a zároveň máte prehľad o spotrebe elektrickej energie pre jednotlivé zariadenia. Žalúzie sa nastavujú do optimálnej polohy podľa intenzity vonkajšieho svetla a požadovanej teploty.

Ovládacie prvky pre systém taphome

S jedným vypínačom môžete ovládať viaceré zdroje svetla. Snímač CO2 monitoruje kvalitu vzduchu a podľa potreby prispôsobuje výkon rekuperácie vzduchu.

Smart vypínač s integrovanými funkciami

Na prezentácii sme videli aj smart vypínač s dotykovými tlačidlami. Je vyhotovený tak, že na ňom nezostávajú odtlačky prstov a je príjemný na dotyk. Okrem ovládania zdrojov svetla meria napr. aj teplotu a vlhkosť. Vypínače sú konfigurovateľné na 1, 2, 5 alebo 6 tlačidiel, využiť sa dajú aj na spoluprácu so žalúziami.

Spoločnosť prevádzkuje na Slovensku aj vlastný showroom.

Zdroje: vlastné, Taphome

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.