OnePlus plní sľuby a ponúka aktualizáciu svojho operačného systému. Základom je Android 7.

Ako to ale už býva, po vydaní hlavnej aktualizácie, vyskytli sa niektoré komplikácie. A tak v krátkom čase nasleduje verzia Oxygen OS 4.0.1. Tá by mala opraviť niektoré problémy hlavnej štvrtej verzie vypustenej na konci minulého roka.

Vlajkové lode OnePlus 3T a OnePlus 3 by mali mať stabilnejšie rozhranie a použitie čiastkových funkcií. Nová verzia prináša zlepšenie spoľahlivosť snímača priblíženia počas hovorov, zlepšenie stability samotného rozhrania a novinkou sú APN body. Telefón tak automaticky priradí správny názov APN pre viac operátorov na svete. Je to detail, no mnohým používateľom to uľahčí prvotné nastavovanie telefónu.

Aktuálne môžu mať používatelia verzie 4.0 problémy so sťahovaním obsahu z Google Play. OnePlus radí vyresetovať nastavenia Google Play v telefóne a zapnúť šetriaci režim. Okrem toho sa môžu vyskytovať problémy s dátovým pripojením operátora aj pri správnom nastavení APN. Hovorí sa aj o nestabilite Wi-Fi.

Aktualizácia sa spúšťa pomaly a mnohí na ňu budú musieť ešte pár dní počkať. Riešením je nainštalovať si VPN aplikáciu a vytvoriť si pripojenie na niektorý server v Kanade. Tam sa totiž začala prvá vlna uvoľňovania verzie 4.0.1.

Zdroj: BetaNews

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.