Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toto leto to bude už dvanásty rok, čo sa Orange spája s festivalom Pohoda, aby návštevníkom ešte vylepšil festivalový zážitok.

Internet pre návštevníkov i organizátorov, bezplatné extra dáta do mobilu, možnosť oddýchnuť si v tieni a bezstarostne si nabiť svoj mobil, zaujímavé diskusie, ale najmä druhý život pre staré mobily a tiež solárne nabíjanie mobilov – aj takto bude vyzerať aktuálny ročník festivalu Pohoda v podaní Orangeu.

Pre fanúšikov hudby a dobrých festivalov je 6. – 8.  júl 2023 opäť príležitosťou, ako si prísť na svoje. Nielen hudba, ale aj pestrý multižánrový program opäť čaká na návštevníkov na trenčianskom letisku.

Pre kvalitné spojenie s tými, na ktorých záleží

Ako hlavný partner Orange aj tento rok pokryje festival kvalitným hlasovým a dátovým pripojením.

Okrem 4G siete opäť prinesie do areálu trenčianskeho letiska tiež svoju vysokorýchlostnú 5G sieť. Majitelia zariadení s podporou 5G ich tak budú môcť využiť naplno. Pre všetkých návštevníkov festivalu zároveň zabezpečí kvalitné bezplatné Wi-Fi pripojenie. A pre svojich vlastných zákazníkov si tento rok počas festivalu Pohoda pripravil aj ďalších až 20 GB bezplatných extra dát. „Pre každého nášho zákazníka, ktorý navštívi festival Pohoda máme dátový darček navyše – 10 GB festivalových dát zadarmo, ktoré si môže jednoducho aktivovať v aplikácii Môj Orange. A ďalších 10 GB dát môže získať, ak na Pohode odovzdá na ekologickú recykláciu starý nepotrebný mobil,“ približuje festivalové výhody pre zákazníkov operátora Andrea Ungvölgyi z Orangeu.

Ekológia je Orangeu blízka

Celkovo viac ako 320 solárnych základňových staníc v rôznych kútoch Slovenska už v súčasnosti zabezpečuje signál pre zákazníkov v najlepšej sieti Orangeu vďaka energii zo slnka. A tento rok sa operátor ešte viac prikloní k prírode aj na festivale Pohoda – okrem spomínaného recyklovania nepotrebných mobilov budú totiž toto leto nabíjačkárne v zóne operátora „bežať“ primárne na solárny pohon. Doplniť šťavu do vybitého mobilu tak vďaka spolupráci so spoločnosťou A2B tento rok bude pomáhať aj slnko.

Okrem toho si návštevníci budú môcť na vlastné oči pozrieť, ako môže napríklad vyzerať zrecyklovaný mobil – čo tak premeniť ho na netradičný šperk? V Orange zóne nájdu záujemcovia dôkaz, ktorý špeciálne pre festival vyrobila šperkárka Michaela Hriňová.

Ako sa dá využiť zrecyklovaný mobilZdroj: Orange
Ako sa dá využiť zrecyklovaný mobil

REcyklácia a nový zmysel pre staré mobily

Vedeli ste, že len 1 – 2% mobilov, ktoré sa na svete ročne vyrobia dostanú druhú šancu vďaka recyklácii? Orange spolu s návštevníkmi sa bude opäť snažiť zvýšiť počet zrecyklovaných mobilov čo najviac aj vďaka festivalu Pohoda. Veď prečo by mal starý, nepotrebný mobil nečinne ležať v zásuvke, keď z neho môže vzniknúť veľa nových vecí a môžu z neho vzniknúť nové veci? Každý, kto prinesie na Pohodu aj svoj nepotrebný mobil a nechá ho ekologicky zrecyklovať, bude odmenený:

  • ktokoľvek, kto odovzdá v Orange zóne svoj starý, nepotrebný mobil bude zaradený do súťaže o vstupenky na Pohoda festival 2024. Orange zabezpečí jeho ekologickú recykláciu a navyše za každý odovzdaný kus daruje 50 centov neziskovej organizácii INCIEN – Inštitút cirkulárnej ekonomiky.

Zákazníci Orangeu za to navyše získajú ďalších 10 GB dát alebo 5-eurovú poukážku na nákup na www.martinus.sk. (www.orange.sk/pohoda).

Tieň, zábava a užitočné veci

Oddychová Orange zóna ponúkne aj tento rok opäť veľa dôležitého:

  • kryté oddychové miesta,
  • nabíjačkárne mobilov, kde mu mobil bez problémov nabijú a vrátia. (Ďalšie samoobslužné nabíjacie stanice nájdu návštevníci aj na vybraných miestach v stanových mestečkách.)
  • Orange experti poradia s využívaním služieb, inštaláciou či nastaveniami smartfónov,
  • atraktívne vychytávky, ako je napríklad možnosť vyskúšať si prácu so zaujímavými digitálnymi technológiami vďaka kreatívnej dielni – Lab s podporou Nadácie Orange,
  • pri živej kvetinovej stene sibudú môcť návštevníci nielen vychutnať pocit zelenej oázy, ale sa aj vyfotiť, fotografiu zdieľať a následne si z nej nechať vyrobiť ochrannú fóliu na svoj mobil.,
  • festivalové rána v zóne ponúknu jogu, a počas celého dňa si môžu festivalujúci posedieť v tamojšej kaviarni či prosecco bare.

Optimistan Nadácie Orange

Aj tento rok ponúkne Optimistan diskusie o aktuálnych spoločenských témach. Medzi nimi nebude chýbať čoraz aktuálnejšia bezpečnosť detí na internete, rozvoj komunitného života v regiónoch Slovenska či hokej so zaujímavými hosťami.

  • Nadácia Orange prinesie diskusiu o vplyve internetu a digitálnych technológií na deti a mladých ľudí
  • OZ Bystriny s Nadáciou Orange rozvíjajú program Aktívna komunita, v Optimistane predstavia zaujímavé aktivity a ľudí z komunitných centier, vďaka ktorým sa vracia život do rôznych slovenských regiónov,
  • Rišo Lintner bude so svojím hokejovým hosťom rozoberať hokej doma i vo svete, aj zaujímavosti z hokejového zákulisia.

Informácie poruke

Pohoda v exkluzívnej spolupráci s Orangeom aj tento rok ponúkne návštevníkom tradičnú festivalovú aplikáciu pre iOS aj Android, ktorá poskytne kompletný servis – mapa, program, dianie v Orange zóne, dôležité či núdzové informácie a množstvo ďalšieho užitočného obsahu.

Zvedavý na podrobnosti o aktivitách Orangeu na festivale Pohoda? Tie nájdete aj na www.orange.sk/pohoda.