Elon Musk na sociálnej sieti X (Twitter) skryl informácie o tom, komu sa páčia príspevky.

Sociálna sieť X známa aj pod pôvodným názvom Twitter je dlhodobo plná zmien a noviniek. Nie všetky sú však zmeny k lepšiemu, odkedy do vedenia tejto siete vstúpil známy podnikateľ Elon Musk. Posledná zmena však slúži k zlepšeniu súkromia používateľov a má ich motivovať k interakcii s príspevkami. Po novom totiž budú informácie o tom, ktoré príspevky sa im páčia, súkromné.

Až doteraz bolo totiž možné kedykoľvek zobraziť, ktoré príspevky sa páčia vašim známym či úplne náhodným ľuďom jednoduchým spôsobom. Aj pri kliknutí na príspevok bolo možné zobraziť zoznam ľudí, ktorým sa príspevok páčil a používatelia teda mohli zistiť napríklad to, s akým názorom sa stotožňujú ich známi. Rovnako sa však vo vlákne s príspevkami zobrazovali aj príspevky, ktoré sa páčili používateľom, ktorých sledujete.

Twitter (X) skrýva označenia Páči sa mi toZdroj: TOUCHIT
Twitter (X) skrýva označenia Páči sa mi to

Sociálna sieť Twitter (po novom známa ako X) však aktuálne zobrazuje používateľom informáciu o tom, že ich označenia Páči sa mi to sú odteraz súkromné a nikto ich nemôže vidieť. Výnimkou však bude samotný prispievateľ, ktorý príspevok uverejnil. Twitter sa takýmto spôsobom pridáva medzi siete, ktoré chránia súkromie používateľov aj takýmto spôsobom.

Oznámenie o súkromí pri označovaní Páči sa mi to sa zobrazilo aj na našom účte a zmeny sú v platnosti už od 11. júna. Od tohto dňa by mali používatelia postupne získavať toto upozornenie a zaregistrovať zmeny aj v ich účtoch a profiloch.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.